Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Informaţii despre gastronomie / pagina 3

Poţi selecta mai specific: Brânzeturi, Cepe, Ciocolată, Dulciuri, Miere, Orez, Oţet, Panificaţie, Pizza, Usturoi, Zahăr.

incorect0
corect1

Făcutul de pâine este aproape un act liturgic! Bunicile mele, firi iuţi amândouă, făceau pâine doar cu soare. Nu frământau şi nu dospeau pâine cu nor afară. Totuşi eu am încercat şi pe soare şi pe nor, pe nemâncate, este adevărat, cu fum de tămâie pe fiecare ustensilă şi pe mâini. Şi mai ales cu nelipsitul Tatăl nostru!

informaţie furnizată de Daniela Zaharia pe 25 decembrie 2014

Mai multe informaţii despre panificaţie...

incorect0
corect0

După ce-au descoperit un număr foarte mare de centenari în comitatul Jinshan, specializat în cultura usturoiului, cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că acesta prelungeşte viaţa.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 18 decembrie 2014

Mai multe informaţii despre usturoi, viaţă...

incorect0
corect0

Usturoiul are capacitatea de a reduce tensiunea arterială.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 18 decembrie 2014

Mai multe informaţii despre sănătate, usturoi...

incorect0
corect0

Un studiu recent efectuat într-un spital din New York a demonstrat că mierea şi polenul acţionează pozitiv asupra colesterolului şi a trigliceridelor. Este de reţinut ca speranţa de viaţă la apicultori este superioară celei a populaţiei în general.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 18 decembrie 2014

Mai multe informaţii despre miere, sănătate, viaţă...

incorect0
corect0

Cea mai mare shaorma din lume a fost realizată în 2012 în India, cu o lungime de 42,6 metri şi o greutate de 217 kilograme.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 27 noiembrie 2014

incorect0
corect0

Shaorma la lipie, cea înfăşurată pe care o ştim cu toţii, a fost inventată de fapt în Germania, prin anii ’50, de către un turc emigrat acolo, dându-şi seama că dacă pune totul în lipie (sau pâine), le este mai uşor clienţilor să ducă mâncarea acasă. Mulţi dintre clienţii săi veneau după o noapte de beţie şi shaorma în lipie îi împiedica să o dea pe jos.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 27 noiembrie 2014

Mai multe informaţii despre inventică, panificaţie...

incorect0
corect0

Statisticile arată că shaorma este cea mai populară mâncare “de stradă” în Germania, depăşind tradiţionalii cârnaţi nemţeşti.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 27 noiembrie 2014

incorect0
corect0

Shaorma îşi are originile în taberele de războinici din zona Persiei, adică a Iranului de astăzi. Cea mai la îndemână modalitate de a găti pentru aceştia era frigerea cărnii pe sabie şi, pentru că acest proces lua destul de mult timp, s-a găsit o soluţie în a îngrămădi carnea pe sabie şi a o consuma progresiv de la exterior către interior. Firimiturile de carne erau aşezate apoi pe o lipie.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 27 noiembrie 2014

incorect0
corect0

Usturoiul acţionează ca un inhibitor al apetitului alimentar datorită alicinei, care oferă creierului semnale de saţietate.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 27 noiembrie 2014

Mai multe informaţii despre usturoi...

incorect0
corect0

Oţetul se păstrează oricât, atâta vreme cât sticla nu este deschisă. Nici atunci nu se va strica, ci doar se va evapora.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 27 noiembrie 2014

Mai multe informaţii despre oţet...

<< < Pagina 3 >


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.