Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Este adevărat că cearcănele pot indica probleme de sănătate?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 1 aprilie 2016

incorect0
corect3

Cearcănele pot apărea fie ca urmare a privării de somn, fie ca rezultat al circulaţiei sangvine deficitare şi al retenţiei de apă în corp, rezultat al fumatului, unei alimentaţii cu multă sare, ori cu multe dulciuri şi produse făinoase care încetinesc metabolismul şi reduc capacitatea pulmonară.

Remedierea acestora se face prin adoptarea unui mod de viaţă ordonat (7-9 ore de somn pe noapte), renunţarea la fumat, mişcare în aer liber, o dietă echilibrată şi consum de apă.

Cearcănele pot fi şi rezultat al pigmentării datorat excesului de melatonină, dar şi moştenite genetic, în aceste cazuri neindicând probleme de sănătate.

răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 1 aprilie 2016

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect2

Nu indică probleme de sănătate dar estetic nu arată bine. O alimentaţie sănătoasă, ceaiuri bogate în antioxidanţi, roiniţă , feniculul seara oferă un somn liniştitor şi astfel se poate evita această problemă. De regulă insomnia pune amprenta cearcănelor.

răspuns dat de Barbu Georgeta pe 2 aprilie 2016

Comentarii personale despre răspuns
marianna a spus pe 3 aprilie 2016Cearcanele in general sunt efecte de oboseala si stress dar mai pot fi cauzate si din motive de sanatate, cum ar fi fierea sau ficatul supra solicitat la grasimi (prajeli) si anumite madicamente care nu sunt tolerate . Se poate scapa pe timp de noapte cu felii de cartofi (noi) sau de pe timpul anului dar cu mare atentie sa fie cartof sanatos (nu cu verzituri sau vested ori cu pete negre) aplica feliute subtiri si schimba la fiecare 10 minute pina la 4 feliute legate cu un baticut daca nu aveti ochelari de somn. apoi odihniti-va.
Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Urinările frecvente pot indica afecţiuni grave? (fără răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 2 iulie 2015

Mai multe întrebări despre sănătate...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Este benefic pentru sănătate să bei de obicei apă rece de la frigider? (1 răspuns)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 5 aprilie 2015, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 5 aprilie 2015

Mai multe întrebări despre sănătate...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Este adevărat că nu e bine să îţi schimbi duhovnicul? (1 răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 16 aprilie 2015

Mai multe întrebări despre creştinism...