Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Ce poate face un tânăr în zilele noastre pentru a-şi găsi un loc de muncă în condiţiile în care majoritatea angajatorilor cer experienţă de minim 1 an?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 6 aprilie 2016

incorect0
corect2

Nu ştiu dacă situaţia este chiar aşa, dar oricum, există soluţii:

1. Poate face un voluntariat sau internship neplătit. Poate nu sună bine să muncească pe gratis, dar tot e de preferat decât statul acasă degeaba, în şomaj. După un an, experienţa nu va mai fi o problemă.

2. Poate face o activitate pe cont propriu. Sunt foarte multe idei care au nevoie de cheltuieli foarte mici. Dacă treaba merge bine, poate nu mai e nevoie de angajare. Dacă nu, măcar a învăţat să facă ceva practic. Unii angajatori s-ar putea să aprecieze asta.

3. Angajatorii nu cer experienţă decât pentru că vor ca viitorul angajat să facă treaba bine. Dacă tânărul are experienţă, dar nu are hârtii doveditoare (de exemplu, pentru că e pasionat de domeniu), poate prezenta un rezultat al muncii sale din pasiune. S-ar putea să conteze mai mult decât orice diplomă.

răspuns dat de Lucian Velea pe 6 aprilie 2016

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

În cât timp s-ar putea construi în zilele noastre Piramida lui Keops? (1 răspuns)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 26 martie 2015, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 26 martie 2015

Mai multe întrebări despre istorie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Cum se defineşte moralitatea în condiţiile în care un lucru moral pentru cineva poate fi imoral pentru altcineva? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 16 august 2015

Mai multe întrebări despre filozofie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Ce lucruri practice ar trebui să ştie să facă fiecare tânăr ajuns la vârsta majoratului? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 23 noiembrie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 23 noiembrie 2014

Mai multe întrebări despre tinereţe, viaţă...