Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

De ce înşeală nevestele?

întrebare pusă de Ioan Teodora pe 8 mai 2016

incorect0
corect3

De ce înşală bărbaţii? Pentru că... De ce o fac femeile? Din cauză că... Este adevărat că şi unii şi alţii iubesc şi sunt iubiţi, şi unii şi alţii suferă când sunt trădaţi, şi unii şi alţii greşesc şi calcă strâmb, şi unii şi alţii iartă şi sunt iertaţi, şi unii şi alţii iartă, dar nu pot uita.

Orice om resimte la un moment dat nevoia de noutate, de spontaneitate, de foc şi pasiune, de schimbare, de reinventare de momente speciale, de “un altul” sau de o “altă”, de “altceva”.

Atunci când o femeie înşală o face într-un mod diferit faţă de bărbat şi din cu totul alte motive decât acesta. În primul rând bărbaţii înşală din motive fiziologice, ar spune femeile. În general femeile înşală din orice alt motiv, însă motivaţia pur fizică rămâne în marea majoritatea a cazurilor, o găseşti la sfârşitul listei. “Un bărbat nu înşală o femeie cu altă femeie pentru că cea de-a două ar fi mai frumoasă, mai deşteaptă sau mai tânără decât prima, ci pentru că este... ALTA! " spunea Ileana Vulpescu în "Arta conversaţiei".

Când un bărbat înşală şi nu iubeşte persoana cu care înşală, nu înseamnă neapărat că ar căuta o fericire care îi lipseşte. Înşală pur şi simplu. Din nevoia de diversitate, pentru că doar astfel se simt atotputernici, din cauza insatisfacţiei erotice, din curiozitate, pentru a-şi certifica farmecul personal, etc... Nimeni nu spune că nu există femei care înşală din aceleaşi motive ca şi bărbaţii, doar ca femeile au tendinţa de a se implica afectiv mai mult decât bărbaţii în tot ceea ce întreprind. Nu este un adevăr general valabil, dar de cele mai multe ori femeile înşală din lipsă de dragoste.

Dacă o femeie înşală cu cineva pe care nu-l iubeşte înseamnă că se află în căutarea unei fericiri despre care considera că i se cuvine de drept. În acest sens, micile experienţe sexuale sau emoţionale o ajută să-şi regăsească drumul spre împlinirea pe care o merită. Trădarea femeii reprezintă un amestec ciudat de trăiri, senzaţii, experienţe, o adunătură dezordonată în care raţiunea, sentimentele, iubirea şi atracţia fizică, arderea şi contopirea se bat cap în cap, cerându-şi furibund, pe rând, într-o harababură şi mai ţipătoare, dreptul la existenţă.

Pentru bărbaţi, trădarea este una sexuală, pentru femei mai mult afectivă. Pentru multe dintre femei, trădarea în adevăratul sens al cuvântului nu este reprezentată de uniunea fizică, ci de atingerile, vorbele, trăirile, tandreţea şi sentimentele simţite şi împărtăşite în acel moment. Un bărbat poate uita cu uşurinţă femeia cu care a înşelat, însă o femeie care înşală uita cu eforturi de iubirea sa de-o viaţă, de familia sa şi chiar de propria persoană. Şi o poate face definitiv!

Vezi

răspuns dat de monica pe 16 mai 2016

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect2

Atunci când trăieşte ''singurătatea în doi'' şi nevoile sufleteşti par a se împlini în compania altui partener.

răspuns dat de Visan Mihaela pe 12 mai 2016

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Din aceleaşi motive din care şi soţii înşeală... uneori cu mici variaţii... şi desigur că acestea fac diferenţa!

răspuns dat de ANA Fluerasu pe 8 mai 2016

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

De ce unii oameni îşi înşeală partenerul? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 18 mai 2015

Mai multe întrebări despre căsătorie, dragoste...