Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Ce proverb se potriveşte pentru povestea un om necăjit?

întrebare pusă de Teodora pe 14 iunie 2016

incorect0
corect1

Un proverb potrivit ar putea fi: "La omul sărac nici boii nu-i trag. "

răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 16 iunie 2016

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect1

"Un gând simplu, de iubire sau o vorbă bună pe care-o adresaţi unui om necăjit azi poate valora mai mult decât orice comoară de aur. Gândiţi-vă la văduva care aruncă în visteria Templului singurii doi bănuţi pe care îi are. " (Mărturisitori din temniţele comuniste: Valeriu Gafencu)

"În viaţă se mai întâmplă să ai parte şi de oameni care să îţi muşte mâna pe care le-ai întins-o ca să-i ridici de jos, cu care le-ai oferit din hrana ta, cu care i-ai mângâiat atunci când erau trişti şi cu care le-ai alinat durerile... Sau oameni care te vor lovi peste obrazul pe care altă dată te-au pupat şi pe care atunci când nu mai au nevoie de tine ţi-l vor inunda cu lacrimi... " (citat din Irina Binder).

"Fiecare om îşi alcătuieşte de-a lungul vieţii un edificiu afectiv. Măsura în care el este e dată de consistenţa acestui edificiu, de mâna aceea de oameni, ei nu pot fi mulţi, pe care i-a preluat în el şi i-a iubit fără rest, fără umbră, şi împotriva cărora spiritul lui critic, chiar dacă a fost prezent, a rămas neputincios. Aceşti oameni puţini, care ne fac pe fiecare în parte să nu regretăm că suntem, reprezintă, chit că o ştim sau nu, stratul de protecţie care ne ajută să trecem prin viaţă". (Gabriel Liiceanu în Declaraţie de iubire)

răspuns dat de monica pe 15 iunie 2016

Comentarii personale despre răspuns
Fanny a spus pe 19 august 2016Søppel som er mestvinnende i England og en av verdens største klubber, med verdens største fanskala. 2 milliarder mennesker feiet under en kam av analytikeren deg som visstnok er så utrolig smart og sofistikert fordi du ikke liker United? Laget du er fan av reflekterer din oppførsel, du som skriver dette søppelet du skriver, du som starter drtitkastingen, da må du tåle litt tilbake ditt jævla fittetryne.
Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site. Pentru aceasta, poţi folosi contul pe care îl ai deja în reţelele sociale.

Autentificare

Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Există vreun proverb cu oranj? (fără răspuns)

întrebare pusă de Buzatu Lia pe 10 decembrie 2019

Mai multe întrebări despre aforistică...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Cum poate fi argumentat următorul proverb "Să nu dea rele Domnul câte poate suferi omul"? (3 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria Popa pe 1 aprilie 2015

Mai multe întrebări despre filozofie, religie...