Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Religia afirmă că în spatele oricărei fiinţe se află câte un înger păzitor. Întrebarea mea se referă la ce făceau aceşti îngeri ai milioanelor de evrei când aceştia erau ucişi de nazişti? Ce fac îngerii păzitori când persoane nevinovate sunt ucise de criminali? Ce fac îngerii păzitori ai criminalilor când aceştia ucid?

întrebare pusă de Ioan Zah pe 10 februarie 2018

incorect0
corect0

Nici Dumnezeu, nici îngerii păzitori nu îngrădesc libertatea omului. De asemenea, dintr-un motiv sau altul, Dumnezeu îngăduie suferința, fie pentru ca omul să învețe ceva din ea, fie pentru ca prin ea omului să i se ierte păcatele sau să fie pedepsit.

răspuns dat de Cristian pe 21 februarie 2018

Comentarii personale despre răspuns
Ioan Zah a spus pe 24 februarie 2018Si atunci care este rolul acestor asa zisi ingeri pazitori? Am mai spus: religia spune ca noi, fiintele, suntem creati dupa chipul si asemanarea lui, a creatorului. Adica sa inteleg ca si acesti asasini ai speciei umane sunt creati dupa chipul si asemanarea creatorului? Multi, cati om fi asa intelegem. Raspunsul dat de Cristian este neconvingator, departe de adevar.
Ioan Zah a spus pe 24 februarie 2018Si inca ceva. Referitor la raspunsul lui Cristian, milioanele de evrei au fost ucisi la ordinul creatorului ca sa fie iertati? Sa li se ierte pacatele? Cine sa fie iertati: mortii sau asasinii? Daca el ne-a creat, acesta sa fie modul lui de a face dreptate? Atunci si femeile, mamele cu sprijinul carora am venit pe lume sa ne pedepseasca, ucigandu-ne?
Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

De ce spunem că unele animale sunt "inteligente", iar unii oameni "proşti", deşi aceştia din urmă au totuşi capacităţi intelectuale superioare? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 10 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 10 aprilie 2014

Mai multe întrebări despre animale, psihologie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care albume muzicale pentru adulţi au succes la copiii mici, fără ca versurile să fie nepotrivite pentru aceştia? (1 răspuns)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 4 noiembrie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 4 noiembrie 2014

Mai multe întrebări despre copilărie, literatură, muzică...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Religia afirmă că dumnezeu ne-a creat după "chipul și asemănarea sa". Întrebare: dacă el seamănă cu noi, el, creatorul, cu ce se hrăneşte? De unde îşi procură hrana? (1 răspuns)

întrebare pusă de Ioan Zah pe 13 ianuarie 2018

Mai multe întrebări despre religie...