Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns2

S-ar putea imagina un algoritm informatic care să detecteze dacă un text are caracter umoristic?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 2 aprilie 2014, dar şi-a arătat interesul pentru răspuns şi Lucian Velea pe 2 aprilie 2014

incorect0
corect0

Nu

răspuns dat de Angela pe 22 august 2014

Comentarii personale despre răspuns
Daniela Zaharia a spus pe 8 octombrie 2014S-a răspuns că nu. Întreb: de ce nu? E vorba de caracter umoristic! Există totuşi semne evidente într-un text umoristic. Prin ce seamănă între ele textele umoristice? Nu ni se spune că mai trebuie să şi râdem. Nu aşa este formulată întrebarea! Poate că sunt multe texte care încearcă să fie umoristice, au structura...dar nu ne fac să zâmbim sau să râdem. este ceva care ţine şi de o cultură anume...evident. Dar există...decelabilă. o structură. În definitiv, există o ştiinţă care se numeşte gramatică generativ-transformaţională care explică generarea (prin reguli) a diferitelor expresii din limba vorbită şi nu numai. Cum ar fi de exemplu: "dă-mi şi mie" sau "m-aş cam duce". De unde vin "şi" sau "cam" acolo? Sunt texte contrase, concentrate...care se referă la contexte precise care nu se mai enunţă integral pentru economie. Tu ai, eu nu am. Da-mi să am şi eu ceea ce tu ai. Dă-mi şi mie! Sau... Ceea ce vreau să fac este neclar dar se apropie foarte mult de a pleca. Este cam ca o plecare...Încep să mă pregătesc să plec.Cam...plec. Aproape vreau să plec. Au apărut şi reguli de generare a unor astfel de texte. Este doar punctul de vedere al unui filolog! Dar...referitor şi la unele întrebări puse pe omnipedia: Întrebăm cu umor, punem unele întrebări în glumă şi ni se răspunde serios sau, poate, cu umor. important este dialogul! Curioşii scotocitori îi fac pe cei mai cunoscători să dea ceea ce au ei mai bun ca performanţă!
Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este cel mai scurt text poetic ce se poate imagina în limba română? (5 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 4 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 4 aprilie 2014

Mai multe întrebări despre literatură, română, România...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Cum alcătuiesc un text în care să am mai multe complemente circumstanţiale? (fără răspuns)

întrebare pusă de iana pe 18 mai 2015

Mai multe întrebări despre gramatică...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Transpir foarte mult, fie vară, fie iarnă, pe tot corpul. Am căutat pe net şi ar putea fi hiperhidroză. Dacă nu, ce altceva ar putea fi? (1 răspuns)

întrebare pusă de Robert pe 5 martie 2019

Mai multe întrebări despre sănătate...