Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Din ce e făcut sufletul?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 15 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 15 aprilie 2014

incorect0
corect1

Sufletul provine de la Dumnezeu prin creaţie (Genesa 1,2); "şi ţărâna să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu care l-a dat" (Eclesiast 12:7); "nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă, temeţi-vă mai degrabă de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena" (Matei 10:28). Sufletul este o substanţă reală, vie, imaterială sau spirituală şi nemuritoare. El străbate prin trupul material şi este legat de el, dar transcede materialitatea trupului. Omul este cineva prin acest substrat înzestrat cu conştiinţă şi cu capacitatea de reacţii conştiente şi libere. Sufletul omului nu-l putem defini în esenţa lui, ci îl putem doar descrie în manifestările lui ca fapt esenţial care face pe om un subiect conştient şi voluntar, unic şi de neînlocuit.

răspuns dat de MONICA pe 11 septembrie 2014

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

E de preferat să regreţi ceva ce ai făcut sau ceva ce nu ai făcut? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 20 august 2015

Mai multe întrebări despre filozofie, psihologie, viaţă...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Ce e sufletul? (1 răspuns)

întrebare pusă de Nastase Mihail pe 4 iunie 2015

Mai multe întrebări despre filozofie, religie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Dacă Tesla ar fi fiinţat în Balcanu' de unde era, ar mai fi făcut acele invenţii şi ar fi fost cunoscut în întreaga lume ca unul din cei mai mari inventatori? (fără răspuns)

întrebare pusă de Nastase Mihail pe 1 august 2014

Mai multe întrebări despre inventică...