Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Medicamentele pot fi folositoare şi nefolositoare?

întrebare pusă de schipor andra pe 7 mai 2014

incorect0
corect0

Da, în cazul în care suferi de mai multe afecţiuni şi medicamentul pentru una din ele este interzis pentru o altă afecţiune sau în cazul în care eşti alergic la substanţa conţinută în medicament; nu doresc să fac referire la calitatea medicamentelor ce sunt azi pe piaţă... cu siguranţă suntem "cobai".

răspuns dat de MONICA pe 15 septembrie 2014

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

În mod cert un medicament poate face bine, dar poate face şi rău (vezi reacţiile adverse din prospect, iar acelea sunt doar cele cunoscute), ori poate să nu aibă un efect semnificativ. Depinde de la caz la caz, de persoană, de starea sa fizică, chiar şi de cea psihică, de dozarea medicamentului, de durata în care este administrat şi de mulţi alţi factori.

De remarcat că asta e valabil cam pentru orice substanţă introdusă în organism. Este evident că e bine să bei apă zilnic - circa 2 litri. Dacă bei doar un păhărel, te poţi deshidrata, iar dacă bei 10 litri într-o zi, poţi chiar muri. Dozajul este extrem de important.

răspuns dat de Lucian Velea pe 7 mai 2014

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: