Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Din ce melodie a fost luat semnalul de pauză al radioului public românesc (programul I şi emisiunile pentru străinătate) în perioada comunistă?

întrebare pusă de Cristian Mocanu pe 21 iulie 2014

Comentarii personale despre întrebare
Cristian Mocanu a spus pe 21 iulie 2014Este vorba de acesta: http://www.intervalsignals.net/sounds/rou-z-rtr1_rvd_1975.mp3
Adaug comentariu despre întrebare
incorect0
corect1

Se pare că e vorba de "Cantata anilor lumină" compusă de Anatol (Tolea) Vieru, pe versuri de Nina Cassian, un imn de slavă dedicat lui Stalin ("Lui Stalin slavă, slavă-nălţăm!”). Presupun că e vorba de această piesă, deoarece este singura referinţă biografică legată de colaborarea cu Nina Cassian. N-am găsit-o nicăieri pe internet s-o ascult. Poţi folosi aceste informaţii ca punct de plecare pentru a găsi dovada.

răspuns dat de Silvia Velea pe 2 ianuarie 2015

Comentarii personale despre răspuns
Cristian Mocanu a spus pe 2 ianuarie 2015Mulţumesc foarte mult, Silvia Velea. Informaţia îmi era necesară pentru un proiect internaţional de arhivare a datelor referitoare la radiodifuziunea de unde scurte (care în prezent este pe cale de dispariţie). Aşa cum am precizat, acest semnal de pauză era utilizat şi pentru emisiunile destinate străinătăţii. Între 1937 şi o dată neprecizată (dar cel puţin până în 1948) semnalul de pauză pentru emisiunile pe unde scurte se pare că era luat din „Ciocârlia”, dar nimeni nu mai are vreo înregistrare. Încă o dată, respectuoase mulţumiri!
Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Care este cea mai tare melodie din branşă? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de pisicuta2000 pe 24 septembrie 2014

Mai multe întrebări despre muzică...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

De ce lucruri trebuie să ţii cont atunci când cauţi un loc de muncă în străinătate? (fără răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 18 ianuarie 2016

Mai multe întrebări despre meserii...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Din punctul de vedere al învăţăturii ortodoxe, este bine ca în perioada de după Paşte să îi spui "Hristos a înviat!" unui necreştin? (7 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 24 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 24 aprilie 2014

Mai multe întrebări despre creştinism...