Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Cum apar copiii?

întrebare pusă de Supalaplic pe 11 octombrie 2014

Comentarii personale despre întrebare
Supalaplic a spus pe 11 octombrie 2014Am 10 ani :) Şi mama nu ştie cum apar copii, aşa că nu poate să-mi spună. Presupunerea mea este că ei vin de la Wallmart.
Adaug comentariu despre întrebare
incorect0
corect2

Reproducerea umană
(text tradus)

Reproducerea umană este orice formă de reproducere sexual[ care duce la conceperea unui copil şi implică de obicei actul sexual dintre un bărbat şi o femeie. În timpul actului sexual, interacţiunea dintre sistemele de reproducere masculin şi feminin are ca rezultat fertilizarea ovulului femeii de către sperma bărbatului, care, după o perioadă de gestaţie este urmată de naştere. Fecundarea ovulului poate fi obţinută în prezent prin metode de inseminare artificială, care nu implică raporturi sexuale.

Procesul de reproducere umană
Reproducerea umană începe cu actul sexual, urmat de nouă luni de sarcină înainte de naştere. Înainte ca un copil uman să devină independent sunt necesari mulţi ani de îngrijire părintească. Sarcina poate fi evitată cu ajutorul contraceptivelor sau prezervativelor şi dispozitivelor intrauterine.

Actul sexual
Reproducerea umană are loc ca fertilizare internă prin contact sexual. În timpul acestui proces, bărbatul introduce penisul în erecţie în vaginul femeii, iar apoi fiecare partener iniţiază lovituri pelviene ritmice până masculul ejaculează fluidul seminal, sperma, în canalul vaginal. Acest proces este, de asemenea, cunoscut sub numele de "coitus" , "împerechere" , "a face sex", sau, eufemistic, "a face dragoste ". Sperma călătoreşte prin vagin şi colul uterin în uter sau trompele uterine pentru fertilizarea ovulului. După fertilizare şi fixare, începe perioada de gestaţie a fătului, gestaţie care are loc în uterul femeii.

Sarcina
Sarcina este perioada de timp în care fătul se dezvoltă în interiorul femeii prin procesul de diviziune celulară sau mitoză. În acest timp, fătul primeşte toţi nutrienţii şi sângele oxigenat de la mamă, filtrat prin placentă, care este ataşată la abdomenul fătului printr-un cordon ombilical. Această scurgere de substanţe nutritive poate fi destul de împovărătoare pentru femeia însărcinată, care are obligaţia de a ingera niveluri uşor mai ridicate de calorii. În plus, anumite vitamine şi alte elemente nutritive sunt necesare în cantităţi mai mari decât în mod normal, creând de multe ori obiceiuri alimentare anormale. Perioada de gestaţie este de aproximativ 266 zile la om.

Vezi

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 15 octombrie 2014

Comentarii personale despre răspuns
Daniela Zaharia a spus pe 15 octombrie 2014Această întrebare apare destul de des postată pe site-uri ceea ce o face simptomatică şi, de ce nu, merită să apară şi pe Omnipedia. Am întâlnit răspunsurile unor copii... posibile după câte ştiu şi eu, copii care spuneau că ei au 10 ani sau mai puţin şi că ei ştiu. Oricum, până să apuce unii părinţi sau educatori să le răspundă, ei se informează de la fraţi mai mari, prieteni sau mijloace de informare. Ei, şi ce e cu asta?! Este! Copilul mic, chiar de la vârsta de 4 ani, trebuie informat despre părţile corpului dintre care nu trebuie să lipsească organele genitale. După discuţii preliminare, după ce a înţeles, i se explică unele lucruri privind atingerile permise (care fac bine) între prieteni, de către părinţi, aparţinători, rude, străini... I se explică ceea ce este periculos şi interzis şi de care trebuie să se ferească şi este învăţat că are dreptul să se opună la ceea ce este nociv pentru el, să se ferească, să spună nu, să vorbească cu cineva în care are încredere şi de care se simte protejat.

Educaţia sexuală a copilului este foarte importantă. Copiii au nevoie să ştie cum se fac copiii!

Părinţii şi şcoala trebuie să se preocupe de educarea copilului şi în acest sens. În străinătate sunt cărţi frumos colorate pe această temă.

Această problemă a început să fie mai deschis dezbătută la începutul secolului XX. Lui Sigmund Freud, părintele psihanalizei, i se cerea destul de des părerea pe acest subiect. Freud scrie în anul 1907 celebra scrisoare deschisă către dr. M. Furst, “Lămurira sexuală a copiilor” în care îşi exprimă mirarea indignată că ne-am putea decide să amânăm ori să refuzăm să spunem copiilor despre ce este vorba. El atrage atenţia că, încă de mici (unii chiar de la trei ani) copiii sunt interesaţi de acest subiect, de aspectul, funcţia, acestor organe. Copiii pun întrebări si sunt foarte curioşi. El relatează cazul devenit notoriu, al micului Hans. Nu este corect să dăm lămuriri nici cu jumătate de gura, ton secretos-ceremonios sau să omitem anumite informaţii. Nu trebuie sădită impresia de josnic, sau fapt ruşinos de care să te simţi vinovat. Mulţi părinţi se simt ei înşişi ruşinaţi. “Cum să îi spun copilului meu aşa ceva?”

Pentru sănătatea copilului este cel mai bine ca aceste subiecte să fie tratate firesc, ”la fel ca alte lucruri care merită ştiute.” (Op. cit. pag 146) În continuare, Freud precizează că şcoala trebuie să participe cu deschidere la acest proces de educaţie sexuală, “să prezinte importanţa marilor realităţi ale reproducerii” atât în lumea animală cât şi la om, subliniind acele asemănări care conduc la formarea unei imagini unitare asupra vieţii; şi, dacă gândirea copilului nu va fi intimidată, el va interveni pe lângă cei mai mici corectându-i când aceştia insistă în perpetuarea miturilor cum ar fi cel cu barza, atât de răspândit. “Curiozitatea copilului nu va atinge niciodată un înalt grad, dacă la fiecare etapă a învăţării îşi găseşte satisfacţia corespunzătoare.” (Op. cit. pag. 146) Educaţia făcută pe etape s-ar încheia în jurul vârstei de 10 ani. Încheierea acestei etape ar fi necesar să fie însoţită, după marele psihanalist, de detalierea datoriilor morale “care sunt legate de activarea pulsiunilor”. Această prezentare graduală ţine cel mai bine seama de dezvoltarea copilului.
MONICA a spus pe 15 octombrie 2014baiatul meu avea 4 ani cand urmarind o reclama la tv la emisiunea "ce parere aveti despre sex?" m-a intrebat ce este ala sex? i-am raspuns evaziv pai, cand doi oameni se iubesc si stau unul langa altul... a doua zi a venit de la gradinita si mi-a spus mami sex e cand doi oameni stau unul peste altul...a fost atat de penibil am inteles ca pana cand ei nu afla un raspuns satisfacator intreaba, copiii sunt mult mai curiosi azi dar nu stiu daca stiind atatea sunt mai putin vulnerabili
Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Cum apar musculiţele de oţet? (fără răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 17 august 2015

Mai multe întrebări despre oţet...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns2

Cum obişnuieşti copiii să mănânce mai sănătos? (fără răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 6 septembrie 2015

Mai multe întrebări despre copilărie, gastronomie, sănătate...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

De ce apar negii? (fără răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 16 mai 2015

Mai multe întrebări despre sănătate...