Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Ce are Coranul în comun cu Biblia?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 14 martie 2015, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 14 martie 2015

incorect0
corect1

Coranul neagă trinitatea, deşi pretinde a fi o confirmare a Scripturilor precedente, adică Biblia: "Şi aceia sunt necredincioşi care zic: "Dumnezeu este al treilea din trei" căci nu este Dumnezeu afară de unicul Dumnezeu..." (Sura 5:77). Muhamed face în acest verset o aluzie la Sfânta Treime şi ne numeşte pe noi cei care credem în Sfânta Treime necredincioşi.

Coranul confirmă şi neagă dumnezeirea lui Isus Hristos: "Într-adevăr, Mesia Isus, fiul Mariei, este un trimis al lui Dumnezeu şi Cuvântul Său pe care l-a pus în Maria şi Duhul Său. Credeţi în Dumnezeu şi în trimisul Său şi nu spuneţi nimic despre treime, opriţi-vă din asta şi va fi mai bine pentru voi. Dumnezeu e doar unic Dumnezeu. Mărire Lui! El să aibă un fiu?" (Sura Muierilor 4:169)

Profetul islamismului a făcut din Avraam primul supus (în arabă muslim) al Dumnezeului unic, adică primul musulman din istoria omenirii.

Musulmanii susţin că ei îl respectă pe Isus şi alte personaje biblice, ceea ce i-a făcut pe mulţi să creadă că islamismul este o revelaţie "suplimentară" dată de Creator, având fundaţie biblică. Cu toate acestea, diferenţele dintre ele sunt majore.

Biblia ne învaţă despre un Dumnezeu al dragostei pentru care moartea şi suferinţa nu au făcut parte din creaţia originală.

Coranul vede moartea şi suferinţa ca făcând parte din creaţie, ca pe un mod natural în care au loc lucrurile. Astfel viziunea islamică asupra lumii duce la o înţelegere total diferită a naturii lui Dumnezeu, a umanităţii, a mântuirii şi a lumii în general. Acest lucru afectează nu doar poziţia individului, ci culturile în totalitate.

Vezi

răspuns dat de monica pe 16 martie 2015

Comentarii personale despre răspuns
monica a spus pe 16 martie 2015Mi s-a parut mai important de a nota diferentele dintre cele doua,avand in vedere contextul actual.
Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Divinitatea

răspuns dat de Nastase Mihail pe 15 martie 2015

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: