Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

De ce hibernează unele animale?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 20 mai 2015

incorect0
corect1

Răspunsul nu poate fi găsit decât în evoluția speciei, bănuiesc. Cu alte cuvinte, natura, Dumnezeu sau evoluția nu a gasit o altă variantă de a perpetua aceea specie de animal. Organe specializate care suportă hibernarea au fost create mai întâi pentru a fi posibilă hibernarea. La intrarea în hibernare trebuie atinsă mai întâi o supraponderare a organismului și în timpul somnului consumul de energie să fie cât mai mic. E posibil ca metabolismul să fie și încetinit pentru a rezista unei perioade de timp de câteva luni.

Bătăile inimii sunt foarte reduse comparativ cu starea normală în nehibernare. Este o conservare de energie unde avem în cele din urma o cantitate de energie inițială și o cantitate de energie consumată, să-i spunem. Dacă energia inițială este mai mică decât cantitatea de energie consumată, animalul nu supravietuiește. Poate fi văzută și ca o tehnică de supraviețuire inventată de evoluția speciei respective de animal.

răspuns dat de Dan Marinescu pe 5 octombrie 2018

Comentarii personale despre răspuns
Dan Marinescu a spus pe 5 octombrie 2018Cunostintele mele specializate sint in alt domeniu trebuie sa recunosc. Biologia nu e punctul meu forte. Banuiesc ca sint pe aproape totusi cu raspunsul..
Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

De ce spunem că unele animale sunt "inteligente", iar unii oameni "proşti", deşi aceştia din urmă au totuşi capacităţi intelectuale superioare? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 10 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 10 aprilie 2014

Mai multe întrebări despre animale, psihologie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Câte animale sunt pe Terra? (1 răspuns)

întrebare pusă de mia pe 17 iunie 2014

Mai multe întrebări despre animale...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Există animale care încep cu litera x? (1 răspuns)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 6 august 2013, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 6 august 2013

Mai multe întrebări despre animale...