Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este prima bătălie pe care a câştigat-o Franţa sub comanda lui Napoleon?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 1 octombrie 2015

incorect0
corect1

Nici un alt om, cu excepţia, poate, a lui Alexandru Macedon, nu şi-a influenţat atât de decisiv epoca precum a făcut-o Napoleon Bonaparte (1769-1821). Victoriile lui Napoleon au început cu campania în Italia, a hotărât să ducă un război "de diversiune" cu Piemont-ul şi Lombardia dintr-un motiv foarte simplu şi anume acela de a umple casieria tezaurului, înfiorător de goală. Francezii au furat cu această ocazie din Italia bani, aur, opere de artă, capodopere ale lui Leonardo da Vinci şi Michelangelo.

Victoriile de la Arcole (1796), Rivoli (1797), Abukir (1799), Marengo (1800), Austerlitz (1805), Friedland (1807), Wagram (1809), Montmirail (1814) rămân nişte capodopere de artă militară, prin viteza de execuţie, ştiinţa concentrării unor forţe superioare în locul şi la momentul oportune, precum şi prin capacitatea împăratului de a-şi mobiliza şi motiva soldaţii.

răspuns dat de MONICA pe 22 martie 2016

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este cea mai mare bătălie din istorie? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 17 martie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 23 martie 2014

Mai multe întrebări despre istorie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Au existat poeţi care şi-au câştigat traiul doar din poezie? (3 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 13 martie 2015, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 13 martie 2015

Mai multe întrebări despre literatură, viaţă...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns3

De ce benzile desenate nu se bucură în România de succesul fenomenal pe care îl au în ţări precum SUA, Franţa şi Japonia? (1 răspuns)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 9 mai 2015, dar alţi 2 utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 9 mai 2015

Mai multe întrebări despre arte, România, ţări...