Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

De ce se spune că dragostea este oarbă?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 18 februarie 2016

incorect0
corect1

Se porneşte de la faptul că DRAGOSTEA NU ESTE ACELAŞI LUCRU CU IUBIREA!!! În timp ce IUBIREA ESTE ACEEA A FRAŢILOR ÎNTRU DOMNUL, DRAGOSTEA este UNIREA dintre Bărbat şi Femeie din cele două JUMĂTĂŢI, într-un TOT, FAMILIA, cu DEVENIREA... COPII!!! DRAGOSTEA cuprinde toate sentimentele BUNE, INCLUSIV IUBIREA! În momente... sensibile, vârstă, hormoni, situaţie efectivă, anumite persoane pot percepe efectiv SUFLETUL celui de lângă, crezând că aceea este DRAGOSTEA, confundând-o astfel cu IUBIREA şi, indiferent de sex, se întreabă ce să facă... PRIMA INTENŢIE este aceea a înţelegerii fenomenului, a acceptării normalităţii dacă cel, cea din faţa sa au acelaşi sex, sau... începe printr-o întrebare, DAR DACĂ... şi în acel moment, necuratul... a mai câştigat un suflet!

DRAGOSTEA ÎN SCHIMB, este o conştienţă a existenţei cuiva ce, parcă te completează, lipindu-se perfect de sufletul tău, cu efectele bine cunoscute... fluturi, palpitaţii, subiectivizare, stare de zbor... etc, sau, cu întâlniri extra-fizice, psihologii ajungând la concluzia omenească a anormalităţii acelei stări! Şi totuşi... nu are nimic anormal în ea, ci este un proces DIVIN, ce face să ajungă acea pereche la un moment al STARTULUI RELAŢIEI, cu o putere colosală, cu greu cineva rău-voitor reuşind să... spargă acel TOT! Mai sunt şi cei ce, aleargă după o persoană, pe care o privesc dintr-un singur punct de vedere, funcţie de educaţie, exemplu sau deviere, văzând în ori ce „sex” opus, un partener viitor! Dar, lipsind caracteristicile... jumătăţii, ajung la un moment dat în poziţia deziluziei... ceva nu se potriveşte... de unde... iubiurile de-o vară, despărţirile şi... căutările ulterioare! Faptul că se spune DRAGOSTEA ESTE OARBĂ, se referă la cele două tipuri de de relaţie, ce au momentele lor de „rien ne va plus”, în care totul este perfect, doar că... fiind vorba despre această diferenţiere a DRAGOSTEI şi IUBIRII... DRAGOSTEA VA FI PE VECIE, TOTUL MERGÂND CA PE ROATE, FRUMUSEŢEA RECIPROCĂ TRANSFORMÂNDU-SE DE FAPT în TOTUL REZULTAT, FAMILIA, în timp ce, orbirea din... „iubire”, are un final deziluzionant, ce se poate transforma într-o alergare continuă... cu final previzibil... moartea sufletească... sau... efectivă! Deci... căutaţi-vă JUMĂTATEA!... dacă o găsiţi, veţi fi fericiţi!

răspuns dat de Scurtu Sorin Izvoraș pe 4 martie 2016

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: