Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

De ce Crăciunul a ajuns să fie popular pe toată planeta, indiferent de religia predominantă?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 23 decembrie 2017, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 23 decembrie 2017

incorect0
corect0

Spunea Mihai Eminescu în "Împărat şi proletar":

"Religia - o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug, ... "

Şi-i dau totală dreptate. Că dacă omul l-a inventat pr Dumnezeu (ca să se simtă apărat de cineva mare şi tare), atunci îi trebuia şi-o filozofie, numită "religie".
Am auzit poveştile astea nemuritoare în copilărie. Dar dacă întrebam "Păi dacă Dumnezeu l-a creat pe om, atunci cine l-a creat pe Dumnezeu? " nu primeam nici un răspuns, sau dacă da, atunci acesta era "Ia nu mai întreba aşa ca prostul că nu-i frumos". Deci însemna că e ceva urât.

Sprind puţin în poveste, tot cugetam io că dacă ar fi un astfel de creator, atunci unde a fost el în perioada nazismului, când au fost omorâţi milioane de oameni? Adică el a acceptat treaba asta? Nicio minune? Şi tot aşa el nu face nimic ca să dispară bolile, foametea, războaiele, sărăcia şi prostia de pe Pământ? Şi să mai cred eu într-un astfel de monstru?

Deci NU, Crăciunul este doar o altă sărbătoare, când oamenii (sau doar unii din ei) nu se duc la muncă şi pleacă la munte, la bairamuri şi alte spectacole muzicale. Şi mai sunt şi alte astfel de zile cu roşu peste an, de ziua unor sfinţi şi sfinte, când se prepară mici şi se bea bere, că prea mult am muncit şi am obosit. Foaie verde !

răspuns dat de Dinu Desculţ pe 23 decembrie 2017

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: