Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

De ce Crăciunul a ajuns să fie popular pe toată planeta, indiferent de religia predominantă?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 23 decembrie 2017

incorect0
corect1

Având în vedere că în opinia mea religia este o mare minciună, constatând prin ceea ce se întâmplă astăzi în lume că cei ce propovăduiesc religia nu au niciun aport în îmbunătățirea civilizației și în îmbunătățirea relațiilor umane, constatând că majoritatea covârșitoare a celor care cred în religie nu sunt de loc influiențați de aceasta (vezi răutatea din oameni crescând, crimele actuale la nivel de state și familii, înșelăciunile, hoțiile, alocări de sume imense pentru războaie adică pentru crime, pentru uciderea oamenilor și nu pentru dezvoltarea în bine a umanității, adică toate mizeriile de zi cu zi), consider că sărbătoarea pe care religia o numește "CRĂCIUN" este considerată de populația globului doar un prilej de distracție, veselie, chefuri etc.

Aceasta este opinia mea fermă, indiferent ce altă interpretare i se va da de alți comentatori.

răspuns dat de Ioan Zah pe 23 decembrie 2017

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Spunea Mihai Eminescu în "Împărat şi proletar":

"Religia - o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug, ... "

Şi-i dau totală dreptate. Că dacă omul l-a inventat pr Dumnezeu (ca să se simtă apărat de cineva mare şi tare), atunci îi trebuia şi-o filozofie, numită "religie".
Am auzit poveştile astea nemuritoare în copilărie. Dar dacă întrebam "Păi dacă Dumnezeu l-a creat pe om, atunci cine l-a creat pe Dumnezeu? " nu primeam nici un răspuns, sau dacă da, atunci acesta era "Ia nu mai întreba aşa ca prostul că nu-i frumos". Deci însemna că e ceva urât.

Sprind puţin în poveste, tot cugetam io că dacă ar fi un astfel de creator, atunci unde a fost el în perioada nazismului, când au fost omorâţi milioane de oameni? Adică el a acceptat treaba asta? Nicio minune? Şi tot aşa el nu face nimic ca să dispară bolile, foametea, războaiele, sărăcia şi prostia de pe Pământ? Şi să mai cred eu într-un astfel de monstru?

Deci NU, Crăciunul este doar o altă sărbătoare, când oamenii (sau doar unii din ei) nu se duc la muncă şi pleacă la munte, la bairamuri şi alte spectacole muzicale. Şi mai sunt şi alte astfel de zile cu roşu peste an, de ziua unor sfinţi şi sfinte, când se prepară mici şi se bea bere, că prea mult am muncit şi am obosit. Foaie verde !

răspuns dat de Dinu Desculţ pe 23 decembrie 2017

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site. Pentru aceasta, poţi folosi contul pe care îl ai deja în reţelele sociale.

Autentificare

Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este cel mai popular joc clasic de cărţi? (1 răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 22 aprilie 2015

Mai multe întrebări despre jocuri...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

De ce se confunda spirirualitatea cu religia, religiile? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Nastase Mihail pe 4 iunie 2015

Mai multe întrebări despre religie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este religia cu cei mai mulţi adepţi? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 27 mai 2015

Mai multe întrebări despre religie...