Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Dacă s-ar dovedi că nu există Dumnezeu, ce s-ar schimba?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 24 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 24 aprilie 2014

Comentarii personale
Scurtu Sorin Izsvoras a spus pe 2 mai 2014În primul rând că nu există siguranţă în teoriile ce se perindă la nesfârşit în toate domeniile, cu o viaţă de circa 1-50 de ani.

Aşa zisa criză a despărţirii celor două domenii, tocmai a luat sfârşit, fiind create INSTITUTE DE STUDIU ŞI REALIZĂRI practice exact al acestei probleme, conduse de savanţi ce au ajuns la concluzia că, aşa ceva nu poate exista, de exemplu organismul uman fără o gândire DUMNEZEIASCĂ - PERFECTĂ! Sunt destule site-uri ce vă pot lamuri!!

Oamenii au încercat, şi chiar din enunţ rezultă că nu au reuşit să schimbe nimic după voia lor, iar realizările "formidabile" se dovedesc a fi copii palide ale realităţii pre-create!

Deci, pornim de la tendenţiozitatea (de înţeles, relativ capcană) întrebării, sfârşind cu siguranţa afirmaţiilor proprii prin prizma experienţei, experienţelor, informaţiilor şi concluziilor atotcuprinzătoare, după o viaţă (aproape) de încercări peste puterea de înţelegere exterioară, ci doar prin trăire intrinsecă.

Nu pot şi nu vreau să dau un răspuns la un asemenea tip de întrebare. Reformulaţi şi poate se poate ajunge la un compromis mulţumitor de ambele părţi.
anonim a spus pe 12 iunie 2014Faptul ca dumnezeul propovaduit de toate cultele crestine (si nu numai) NU EXISTA, nu trebuie sa ne sugereze ideea ca nu exista Dumnezeu. Despre Dumnezeul adevarat nu se poate vorbi in acesti termeni: exista sau nu exista. Simplul fapt ca imi pot pune aceasta intrebare este o dovada de netagaduit a prezentei (se subintelege, si a existentei) Lui. Ne este foarte aproape de fiecare din noi, ne vorbeste in fiecare clipa, cu toate acestea nu il (re)cunoastem, datorita convingerilor gresite inoculate inca din copilarie. Sunt un ateu care l-a gasit pe Dumnezeu. Pe cel adevarat.
anonim a spus pe 12 iunie 2014Intrebarea este similara acesteia: exista Baal? Si raspunsul nu poate fi decat unul singur: NU. La fel, dumnezeul crestin NU EXISTA, nu este decat o plasmuire. Adevaratul Dumnezeu este real, VIU si lucrator, si nu locuieste in cer sau oriunde altundeva, ci inlauntrul nostru. Il putem vedea zilnic la lucru, noi cei care avem ochi de vazut (sigur ca exagerez cand spun "noi").
anonim a spus pe 12 iunie 2014Cat de mare este infatuarea omului daca isi permite sa-si puna astfel de intrebari. Sa "demonstreze" existenta lui Dumnezeu. Seamana cu un calculator care a uitat ca toata "puterea" lui sta intr-o simpla conexiune la o sursa de curent.
Scurtu Sorin Izvoraş a spus pe 14 iulie 2014Cum să pui o asemenea întrebare unuia care ştie cu siguranţă că DUMNEZEU EXISTĂ?! Sau se urmăreşte o deturnare a atenţiei cititorului de la adevărata Întrebare: Ce s-ar schimba dacă s-ar dovedi ştiinţific faptul că DUMNEZEU EXISTĂ şi asta mai ales privit şi prin faptul că sunt create destule institute de cercetare a relaţiei ŞTIINŢĂ-DIVINITATE, în urma întrebărilor tot mai insistente ale unor savanţi asupra IMPOSIBILITĂŢII EXISTENŢEI VIEŢII, ATÂT DE COMPLEXE fără existenţa unei GÂNDIRI SUPERIOARE oricărei gândiri umane sau computer cu o putere de calcul, încă ne atinsă!?!
Lucian Velea a spus pe 21 iulie 2014Foarte simplu, e o ipoteză, un exerciţiu de gândire. Ca şi cum aş întreba "Ce s-ar schimba dacă nu ar exista automobile?", ca să dau un exemplu aleator.

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: