Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Cum putem şti dacă într-adevăr există viaţă după moarte?

întrebare pusă de Anamaria Popa pe 25 martie 2015

incorect0
corect1

Învierea lui Isus Hristos, scrierile Noului Testament confirmă faptul că există o înviere a morţilor, o judecată şi o răsplătire pentru cei care trăiesc în Hristos.

Sfântul apostol Pavel vorbeşte despre însemnătatea învierii Domnului Isus Hristos şi cum vor învia morţii (1 Corinteni capitolul 15) şi despre faptul că a fost răpit la cer şi a văzut ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru ai Săi (2 Corinteni 12). De asemenea apostolul Ioan descrie Noul Ierusalim punând accentul pe problemele (necazurile) ce vor preceda instaurarea Împărăţiei lui Dumnezeu.

Cuvintele scrise de apostolul Pavel sunt cea mai puternică dovadă: "Hristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi, a fost îngropat şi a înviat a treia zi, după Scripturi, şi S-a arătat lui Chifa, apoi celor doisprezece. După aceea S-a arătat la peste cinci sute de fraţi deodată, dintre care cei mai mulţi sunt încă în viaţă, iar unii au adormit. În urmă S-a arătat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor. După ei toţi, ca unei stârpituri mi S-a arătat şi mie... Iar dacă se propovăduieşte că Hristos a înviat din morţi cum zic unii dintre voi că nu este o înviere a morţilor? Dacă nu este o înviere a morţilor, nici Hristos n-a înviat. Şi dacă n-a înviat Hristos, atunci propovăduirea noastră este zadarnică şi zadarnică este şi credinţa voastră... voi sunteţi încă în păcatele voastre... Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii. Apostolul Pavel explică în continuare şi cum vor învia morţii: "sunt trupuri cereşti şi trupuri pământeşti, dar alta este strălucirea trupurilor pământeşti... Aşa este şi învierea morţilor. Trupul este semănat în putrezire şi învie în neputrezire, este semănat în ocară şi învie în slavă, este semănat în neputinţă şi învie în putere. Este semănat trup firesc şi învie trup duhovnicesc. Dacă este un trup firesc, este şi un trup duhovnicesc. De aceea este scris: "Omul dintâi Adam a fost făcut un suflet viu. Al doilea Adam [Isus] a fost făcut un duh dătător de viaţă." Când trupul acesta, supus putrezirii, se va îmbrăca în neputrezire şi trupul acesta muritor se va îmbrăca în nemurire, atunci se va împlini cuvântul care este scris: "Moartea a fost înghiţită de biruinţă", mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu care ne dă biruinţă prin Domnul Isus Hristos." (1 Corinteni 15)

răspuns dat de monica pe 25 martie 2015

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: