Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Cum te poţi lăsa de fumat mai uşor?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 26 aprilie 2015

incorect0
corect1

Fumatul este o dependenţă biologică.

Când oamenii încearcă să se lase trebuie să învingă şi un obicei psihologic.

Terapia de substituţie a nicotinei

Cinci medicamente sunt aprobate pentru acest tratament: plasturele nicotinic transdremic, guma cu nicotină, tabletele cu nicotină, inhalatorul nicotinic, spray-uri nazale cu nicotină.

Alte medicamente non-nicotinice: antidepresivele bupropion (zyban), cytisina sau tabex (extract din planta), vareniclina (Chantix, Champix) - aceasta scade urgenţa fumatului şi reduce simptomele sevrajului.

Fumătorii se pot lăsa şi fără intervenţia unor organizaţii medicale sau folosirea medicaţiei.

Un plan bine gândit de învingere a dependenţei este vital pentru a reuşi.

Ţine-ţi o listă accesibilă cu motivele renunţării la fumat, citeşte această listă de fiecare dată când eşti ispitit să fumezi din nou.

Biblia ne porunceşte ca trupurile noastre să nu fie înrobite de ceva: "Toate lucrurile sunt îngăduite dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar NIMIC nu trebuie să pună stăpânire pe mine" (1 Corinteni 6:12); "Nu ştiţi că trupul vostru este Templu Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci ati fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi duhul vostru căci sunt ale lui Dumnezeu". (1 Corinteni 6:19-20)

Încrezându-te în Dumnezeu pentru ajutor vei fi eliberat de această dependenţă şi vei putea experimenta eliberarea şi dragostea lui Dumnezeu.

Vezi

răspuns dat de monica pe 27 aprilie 2015

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: