Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Este adevărat că nu e bine să îţi schimbi duhovnicul?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 16 aprilie 2015

incorect0
corect3

Preotul care primeşte mărturisiri de păcate şi are puterea iertării păcatelor se numeşte preot duhovnic, spre deosebire de preotul care nu este duhovnic. Duhovnicia nu se dă o dată cu hirotonia, ci se dă printr-o rânduială numită hirotesia de duhovnic.

Credincioşii apelează la preotul din parohia de care aparţin pentru slujbe şi rugăciuni totuşi pentru taina spovedaniei ei sunt liberi sa-şi aleagă duhovnic de la altă parohie sau de la mănăstire.

Mulţi cad în capcana dorinţei de a avea duhovnic o persoană importantă şi nu i-au aminte la cuvintele înţeleptului: "Mulţi oameni mari şi slăviţi sunt, dar tainele se descoperă celor smeriţi" (Înţelepciunea lui Isus Sirah 3:19).

Duhovnicii trebuie să fie într-o permanentă rugăciune pentru a avea un aport în rezolvarea duhovnicească a celor care îi solicită. Spun rezolvare duhovnicească pentru că, din păcate, oamenii s-au obişnuit să meargă la biserică pentru nişte dorinţe personale şi nu pentru a fi mai buni şi de aceea ne rugăm în zadar şi nu primim nimic deoarece omul nu vrea să fie mai bun şi nu face nimic concret penttru asta.

Vezi

răspuns dat de monica pe 5 mai 2015

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional: