Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Este adevărat că nu e bine să îţi schimbi duhovnicul?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 16 aprilie 2015

incorect0
corect3

Preotul care primeşte mărturisiri de păcate şi are puterea iertării păcatelor se numeşte preot duhovnic, spre deosebire de preotul care nu este duhovnic. Duhovnicia nu se dă o dată cu hirotonia, ci se dă printr-o rânduială numită hirotesia de duhovnic.

Credincioşii apelează la preotul din parohia de care aparţin pentru slujbe şi rugăciuni totuşi pentru taina spovedaniei ei sunt liberi sa-şi aleagă duhovnic de la altă parohie sau de la mănăstire.

Mulţi cad în capcana dorinţei de a avea duhovnic o persoană importantă şi nu i-au aminte la cuvintele înţeleptului: "Mulţi oameni mari şi slăviţi sunt, dar tainele se descoperă celor smeriţi" (Înţelepciunea lui Isus Sirah 3:19).

Duhovnicii trebuie să fie într-o permanentă rugăciune pentru a avea un aport în rezolvarea duhovnicească a celor care îi solicită. Spun rezolvare duhovnicească pentru că, din păcate, oamenii s-au obişnuit să meargă la biserică pentru nişte dorinţe personale şi nu pentru a fi mai buni şi de aceea ne rugăm în zadar şi nu primim nimic deoarece omul nu vrea să fie mai bun şi nu face nimic concret penttru asta.

Vezi

răspuns dat de monica pe 5 mai 2015

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site. Pentru aceasta, poţi folosi contul pe care îl ai deja în reţelele sociale.

Autentificare

Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Dacă în timpul unei relaţii încerci să-l schimbi pe celălalt, nu înseamnă că de fapt nu iubeşti persoana respectivă, ci o imagine făurită de propria minte? (1 răspuns)

întrebare pusă de Anamaria Popa pe 22 martie 2015

Mai multe întrebări despre dragoste, psihologie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este continuarea proverbului "Bine ........., bine ........."? (1 răspuns)

întrebare pusă de rafi pe 16 august 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Nastase Mihail pe 10 iunie 2015

Mai multe întrebări despre literatură...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Este adevărat că creierul uman nu poate simţi durerea? (fără răspuns)

întrebare pusă de MONICA pe 20 aprilie 2015

Mai multe întrebări despre anatomie...