Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Mâncăm ca să trăim sau trăim ca să mâncăm?

întrebare pusă de Mariana pe 23 martie 2016

Comentarii personale despre întrebare
Mariana a spus pe 23 martie 2016Sanatate si virtute!
Adaug comentariu despre întrebare
incorect0
corect1

Este greu să spunem că nu trăim ca să mâncăm, întrucât, indiferent de statut social şi situaţie financiare, corpul uman trăieşte din hrană - în cantităţi mai mari sau mai mici, după nevoie, stil de viaţă, cât şi alţi factori. Dacă vorbim despre excese şi lipsuri, atunci ne situăm la extremităţile unei alimentaţii echilibrate care devin boli, bulimie, anorexie, obezitate, etc. Cred că toate acestea au în spate un fond psihic, adică consumul - sau lipsa - unor cantităţi de hrană neechilibrată se face inconştient, din dorinţa de a compensa anumite insatisfacţii şi lipsuri la nivel psihic, mental, inconştient.

Vorbim de cazul fericit în care avem posibilitatea financiară de a cumpăra fie în exces, fie hrană scumpă, dar şi o stare de sănătate bună care ne permite fizic să mâncăm.

răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 8 iunie 2016

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

"Mâncăm ca să trăim. " Dar pot sa spun ca unii oameni de rând trăiesc ca să mănânce şi să bea, unii oameni de valoare mănâncă şi beau ca să simtă că trăiesc.

răspuns dat de Alexandru pe 1 iunie 2016

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site. Pentru aceasta, poţi folosi contul pe care îl ai deja în reţelele sociale.

Autentificare

Utilizator ocazional: