Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este cel mai profund banc?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 2 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 2 aprilie 2014

Comentarii personale despre întrebare
Lucian Velea a spus pe 2 aprilie 2014Mă refer la ceva care, pe lângă umor, atinge un subiect filozofic, spiritual etc.
Adaug comentariu despre întrebare
incorect0
corect0

Bancul cu maestrul spiritual

A fost o dată un maestru spiritual care avea un fiu. Fiul a crescut mare şi i-a venit vremea să intre ucenic la tatăl său. Zis şi făcut. Numai că tatăl său l-a luat pe lângă sine la treburile gospodăreşti.

Fiul trântea şi bufnea de mânie: “Uite ce face tata! Îşi bate joc de mine!”

Într-o bună dimineaţă, când fiul era mai mânios ca niciodată... tatăl, care părea să nu observe mânia fiului, i se adresă foarte calm: “Te rog, fiule, adu-mi şI mie sula din cutia de scule. Am de dat o gaură.”

Fiul plecă bodogănind spre cutia de scule. La jumătatea drumului se opri stupefiat. Se întoarse şi mai mânios şi începu să ţipe la tatăl său că îşi bate joc de el, că l-a luat să-l muncească în loc să se ocupe de creşterea lui spirituală şi – în plus – îl mai şi trimite după o unealtă despre care el nu are de unde să ştie cum arată... şi asta fără să i-o descrie!

Tatăl, la fel de calm, îI dă replica:
“Dacă te-ai fi preocupat de creşterea ta spirituală şi nu de ura pe care mi-o porţi… ai fi avut mintea limpede... şi, având mintea limpede, ai fi văzut că în cutia de scule era o singură unealtă potrivită cu scopul de a da găuri! Şi nu aveam de ce să ţi-o descriu. Şi, văzând asta, ai fi înţeles prima lecţie spirituală: nu putem atinge un scop fără mijloacele potrivite, iar ele sunt înainte de orice în interiorul nostru şi pe urmă în jurul nostru. Iar tu, plin de ură cum eşti, nu ai uneltele potrivite înăuntru pentru creşterea spirituală!”

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 12 octombrie 2014

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care sunt criteriile după care se consideră că un copil a devenit adolescent? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 17 martie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 17 martie 2014

Mai multe întrebări despre adolescenţă, copilărie, psihologie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este mecanismul fiziologic prin care înotul stimulează imunitatea? (fără răspuns)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 9 mai 2015, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 9 mai 2015

Mai multe întrebări despre imunologie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns3

Care este cea mai tare farsă pe care ai făcut-o personal? (fără răspuns)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 28 martie 2014, dar alţi 2 utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 28 martie 2014

Mai multe întrebări despre umor...