Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este cheia fericirii?

întrebare pusă de Lucian Velea pe 22 aprilie 2014

incorect0
corect1

Încă nu aţi aflat???!!

DUMNEZEU.

Şi aici s-ar putea opri TOT! Însă voi încerca să dau câteva explicaţii.

Rugăciunea TATĂL NOSTRU conţine cuvintele FACĂ-SE VOIA TA!!! căci se mai spune: NICI UN FIR DE PĂR NU SE POATE MIŞCA FĂRĂ VOIA SA.

Legaţi acestea cu propria voinţă, mândră, care crede ea că ştie tot, ce-i bine şi rău pentru sine.

Doar să respectăm aceste spuse, din rugăciune, şi totul va fi perfect. Voinţa noastră trebuie subsumată celei DIVINE şi tot ce ne este de folos vom primi, dar şi ceva în plus! Simplu şi la obiect!

IUBIREA=DUMNEZEU, iar DRAGOSTEA=UNIREA. A nu se face confuzie între cele două, urmarea putând fi, la firile slabe, devierea sexuală.

IUBIREA este universală, realizează TOTul, iar DRAGOSTEA este între cele cele două "sexe" cu scopul declarat al procreerii!!!

Vezi

răspuns dat de Scurtu Sorin Izvoraş pe 2 mai 2014

Comentarii personale despre răspuns
Scurtu Sorin Izsvoras a spus pe 2 mai 2014Nu încercaţi alte chei, sau şperacle; vă pierdeţi în teorii calpe, repede muritoare

Vă urez
Toate cele bune
anonim a spus pe 7 iulie 2014totul a fost frumos spus pana la un punct:dragostea este cu scopul declarat al procreerii??? te compatimesc!
Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Fericirea absolută este Dumnezeu. Învăţătura creştină ne îndeamnă ca în viaţă să nu fim depedenţi prea mult de cele pământeşti şi să nu ne facem griji pământeşti, ci să lăsăm grijile în mâna Domnului şi să mulţumim Domnului atât pentru cele bune, cât şi pentru cele rele, venite peste noi, aşa cum a făcut personajul biblic Iov, căci nimic nu se face fără Dumnezeu. Cel care mulţumeşte pentru necazurile venite peste el, - de exemplu pentru că a fost nedreptăţit, ponegrit etc. - i se curăţă păcatele, spune Sfântul Ioan Gură Aur. Vă daţi seama că un om care gândeşte şi trăieşte astfel este mai fericit.

De asemenea, dacă vom gândi că însăşi fapta bună şi virtutea este răsplată pentur noi şi că făcând un bine altuia ne facem bine nouă şi făcând rău, ne facem rău nouă, şi neiertând, nu ne iertăm pe noi, iar iertând şi iubind pe altul, ne iertăm şi ne iubim pe noi, dacă ne-am da seama că ceea ce facem pentru altul facem pentru noi am fi mai fericiţi. Căci toate legea creştină se reduce la două porunci: 1.Iubeşte pe Dumnezeu din tot sufletul, puterea şi inima; 2.Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi.

răspuns dat de Cristian pe 12 aprilie 2017

Comentarii personale despre răspuns
Ioan Zah a spus pe 17 aprilie 2017Multe explicatii, vorbe. Cristiane, un singur lucru n-ai explicat: Ce este fericirea? Ce simti si cum se manifesta ea? Ai luat pasaje din ce spun altii, atat. Oamenii lucizi isi dau seama ca starea de fericire nu poate fi atinsa niciodata. Persoanele drogate se simt fericite, apoi devin din nou la starea de nefericire.
Ioan Zah a spus pe 17 aprilie 2017Multe explicatii, vorbe. Cristiane, un singur lucru n-ai explicat: Ce este fericirea? Ce simti si cum se manifesta ea? Ai luat pasaje din ce spun altii, atat. Oamenii lucizi isi dau seama ca starea de fericire nu poate fi atinsa niciodata. Persoanele drogate se simt fericite, apoi devin din nou la starea de nefericire.
Ciobanu Corneliu a spus pe 25 decembrie 2017Raspunsul la aceasta problema trebuie cautat in noi insine. Ca despre explicatiile cerute de comentatorul anterior, se poate spune ca trebuie sa lasam putin aceasta goana neancetata spre care ne mana societatea de consum si sa ne facem timp sa privim cat mai obiectiv spre noi insine si spre viata noastra. Asta cred ca sunteti de acord ca reprezinta una din sursele cele mai credibile. Sa vedem cat mai clar, chiar exista dovezi ca acumularea de cat mai multe bunuri, satisfacerea orgoliilor, a poftelor sexuale, a dorintei de razbunare, abuzul de alcool, tutun, etc., reprezinta cai sigure spre o fericire durabila? Si cum poti sti ca prin cautarea adevarului despre Dumnezeu, practicarea credintei crestine, iertare si binefacere , nu poti dobandi fericirea? Daca nu ai rabdare sa te apleci deloc asupra acestor chestiuni? Insasi stiinta psihologiei recunoaste rolul credintei in Dumnezeu, al iertarii si al bunatatii.
Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site. Pentru aceasta, poţi folosi contul pe care îl ai deja în reţelele sociale.

Autentificare

Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este cheia succesului şi reuşitei în plan academic? (1 răspuns)

întrebare pusă de Vera Serbanoiu pe 12 iulie 2016

Mai multe întrebări despre meserii, psihologie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns3

Care este cea mai tare farsă pe care ai făcut-o personal? (fără răspuns)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 28 martie 2014, dar alţi 2 utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Silvia Velea pe 16 septembrie 2015

Mai multe întrebări despre umor...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este cea mai grea meserie care pare uşoară? (3 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 5 aprilie 2014

Mai multe întrebări despre meserii...