Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Cum comentaţi citatul: "căsătoria este o temniţă în care oamenii cu vini diferite se închid şi se urăsc reciproc crezând că au fost pedepsiţi să ispăşească pe nedrept pedeapsa celuilalt" (Marin Preda)?

întrebare pusă de MONICA pe 7 iulie 2014

incorect0
corect2

“Când vrei să te căsătoreşti, caută o femeie cu care vei putea discuta inteligent cel puţin 50 de ani. ”
Proverb francez

răspuns dat de Visan Mihaela pe 29 octombrie 2015

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Marin Preda, unul dintre cei mai mari prozatori români, păcat că a plecat atat de devreme. Cum să-l contrazici? Are dreptate doar dacă într-un cuplu e exclusă Iubirea.

răspuns dat de olivia gabudean pe 7 martie 2018

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Nu ştiam despre existenţa acestui text. Este o formulare destul de succintă privind existenţa relaţiei sado-masochiste în unele cupluri. Generalizarea destul de categorica provine, probabil, din constatarea că... şi atunci, ca şi în prezent (din păcate!), media pe populaţia cuplurilor româneşti este relaţia de tip sado-masochist. Mai rău chiar, unii psihologi (psihanalişti informaţi) afirmă că procentul ar fi de aproximativ 75% din populaţie!

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 10 octombrie 2014

Comentarii personale despre răspuns
MONICA a spus pe 15 octombrie 2014acest text l-am gasit citat in cartea Armonia cuplurilor - Gavra Sorin, Editura Orizonturi Universitare, Timisoara, 1998 o carte extraordinara
Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Cum comentaţi citatul: "Când doi oameni se sărută, lumea trece pe lângă ei, când doi oameni se bat, lumea se strânge în jurul lor" (Friedrich Hebbel) ? (1 răspuns)

întrebare pusă de MONICA pe 15 iunie 2016

Mai multe întrebări despre literatură, psihologie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Dacă în limba greacă există încă din antichitate diferite cuvinte pentru diferite feluri de dragoste (eros, philia, storge şi agape), cum se face că alte limbi nu fac aceeaşi distincţie importantă prin cuvinte diferite? (7 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 4 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 4 aprilie 2014

Mai multe întrebări despre dragoste, limbi...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Ce păreri pro şi contra ar fi pentru citatul: "Libertatea nu este un ideal care ar trebui atins cândva în viitor, ci o practică şi o premisă fundamentală pentru atingerea scopurilor pe care şi le propun oamenii."? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de MiniMo pe 16 februarie 2015

Mai multe întrebări despre filozofie...