Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Care este scopul vieţii?

întrebare pusă de DanielleT pe 2 septembrie 2014

Comentarii personale despre întrebare
Nastase Mihail a spus pe 20 februarie 2015Sa invatam sa gindim, cea mai importanta componenta a vietii noastre. Stapinirea gindirii poate duce la fenomene ce nu pot fi nici gindite macar.
Adaug comentariu despre întrebare
incorect0
corect1

Omul s-a născut ca să înveţe, să se descopere, să decidă, să experimenteze, să crească fizic, mental, emoţional, spiritual, material.

Să trăieşti, să creezi, să dăruieşti şi să laşi ceva bun în urma ta sunt cele mai importante lucruri din istoria omenirii, indiferent dacă e vorba de educaţie, cultură, artă, sport, religie, tehnică, relaţii, familie, iubire, ambiţii.

Omul trăieşte ca să experimenteze iubirea, fericirea, acceptarea, dezvoltarea.

Trăim pentru a ne cunoaşte vocaţia, a ne dezvolta talentele, spre a le exprima pentru fericirea noastră şi a celor din jurul nostru; pentru a contribui cu propriile capacităţi la binele familiei, societăţii, la protejarea resurselor naturale, a mediului, a libertăţilor umane.

Trăim ca să fim binecuvântaţi şi să dăruim mai departe necondiţionat ceea ce viaţă şi Dumnezeu n-a dăruit (iubire, afecţiune, salvare, înţelepciune, timp, împărtăşirea experienţelor de viaţa celor care au nevoie de un exemplu, de ajutor, de încurajare, de îndrumare).

Respectul pentru viaţă, iubirea pentru bine, direcţionată în toate domeniile vieţii, în creativitate, în sens divin, uman, relaţional, profesional, social este împlinirea scopului nostru pe pământ.

Omul a fost menit de Dumnezeu să fie un inel de legătură între cer şi pământ şi să se înalţe cu întreaga creaţie spre Dumnezeu ca să se împărtăşească de nemurirea Lui. Lumea a fost creată de Dumnezeu imprimându-i-se un anumit sens şi e condusă de Creator spre împlinirea sensului. Ea culminează în persoana umană care se mişcă spre unirea cu Persoana Supremă.

Vezi

răspuns dat de monica pe 7 ianuarie 2015

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site. Pentru aceasta, poţi folosi contul pe care îl ai deja în reţelele sociale.

Autentificare

Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este sensul vieții? (3 răspunsuri)

întrebare pusă de Veronica Şerbănoiu pe 26 iulie 2018

Mai multe întrebări despre viaţă...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Este tăria de caracter o trasătură cu care te naşti sau una pe care o dezvolţi pe parcursul vieţii? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 27 noiembrie 2015

Mai multe întrebări despre psihologie, viaţă...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Dacă fiecare dintre noi are un destin deja stabilit, atunci care mai e rostul vieţii noastre? (7 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria Popa pe 19 martie 2015

Mai multe întrebări despre viaţă...