Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Dacă fiecare dintre noi are un destin deja stabilit, atunci care mai e rostul vieţii noastre?

întrebare pusă de Anamaria Popa pe 19 martie 2015

incorect0
corect1

Sensul Vieţii=Măiestria sau cum putem ajuta mai bine. Destinul e unul şi acelaşi pentru fiecare, direcţia e una.

răspuns dat de Geo T pe 30 septembrie 2015

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect1

Nu ştiu dacă există un destin prestabilit, şi cine să-l stabilească?

Din ce se spune în anumite literaturi, oamenii văd destinul înainte de reîncarnare. Dar asta vine din culturi ce cred în destin implacabil.

Eu consider că atât cât suntem în viaţă, ne putem modifica anumite date ce vin din urmă, din acţiuni anterioare. Suntem proprii stăpâni ai destinului cât timp suntem în acţiune.

Când stăm, nu. Vin din urmă efectele acţiunilor din trecut.

Destinul=destinaţie.

răspuns dat de Nastase Mihail pe 20 martie 2015

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect1

Întrebarea dacă avem un destin deja stabilit i-a preocupat demult pe oameni. În primele secole ale creştinismului Tatian (160 d.H), Irineu (130-200) şi Tertullian (160-220) au susţinut doctrina liberului albitru. Origene (185-254) a fost adeptul predestinaţiei necondiţionate. Teza a fost dezvoltată de Augustin (354-430). În secolul al XVI-lea Zwingli, Luther şi mai ales Calvin au acceptat şi dezvoltat învăţătura. În secolul al XVII deosebim două curente opuse în problema predestinaţiei: supralapsarian şi infralapsarian (teologii Arminiu şi Gomarus). Karl Barh (1886-1968) a corectat total învăţătura calvinică despre predestinaţie, limitând-o aproape numai la predestinarea lui Hristos ca Mântuitor.

Nu predestinaţia, ci alegerea ar fi termenul cel mai potrivit deoarece din el răsună Evanghelia, nu condamnarea.

O predestinaţie egală cu fatalismul este incompatibilă cu Revelaţia, cu Isus Hristos, Cel venit între noi, căci astfel El ar găsit pe pământ o situaţie gata încheiată şi ireversibilă. În acest caz El ar fi venit cel mult la unii, dar la alţii nicidecum.

Dumnezeu din veşnicii a hotărât că-I va mântui pe cei care vor rămâne în credinţă, dar îi va lepăda pe cei care s-au opus harului Său. Predestinaţia nu este altceva decât preştiinţa Lui, iar harul se acordă în funcţie de atitudinea omului.

Isus Hristos a murit pentru toţi şi pentru fiecare om, deci a obţinut pentru ei toţi mântuirea şi iertarea păcatelor, dar va fi oferită doar celor credincioşi.

Omul păcătos, prin el însuşi, niciodată nu poate gândi, voi şi face ceea ce este cu adevărat bun, de aceea trebuie să se nască din nou prin Duhul Sfânt, să se înnoiască în intelect, înclinaţii, voinţă spre a fi capabil să gândească, să înţeleagă, să vrea şi să facă ceea ce este cu adevărat bun - acesta este rostul vieţii!

Nimeni nu e predestinat să fie în Hristos, aceasta depinde de alegerea şi decizia fiecăruia în dreptul său.

Mântuirea va fi partea acelora care acceptă harul salvator divin.

răspuns dat de monica pe 19 martie 2015

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Avem un destin prestabilit? S-ar putea. Atunci care să mai fie scopul nostru? Păi evident să ne îndeplinim "misiunea" pe acest pământ. Nimic nu este întâmplător, şi chiar dacă destinul nostru nu e acela de a fi împărat peste împăraţi, s-ar putea să jucăm un rol important în viaţa altora. O întâlnire cu noi i-ar putea schimba cuiva viaţa (de acea e bine să fim buni, deşi nu se poate întotdeauna, avem trebuinţă şi de oameni buni, dar şi de oameni răi, - depăşind greutăţi şi obstacole devenim mai puternici). Totuşi, cred că avem şi noi un rol în croirea destinului nostru, căci tot ce facem, felul în care acţionăm în anumite situaţii, principiile pe care ni le impunem, ne conturează pe noi ca persoană şi astfel şi drumul nostru prin viaţă. Voinţa e cea care ne ghidează, un om ce îşi doreşte ceva, dar se şi zbate să îşi atingă obiectivul, are toate şansele să reuşească, şi deci să fie mulţumit (trebuie totuşi să avem grijă, ca în drumul spre reuşită să nu deranjăm sau să călcăm în picioare alte persoane -pentru KARMA-).

răspuns dat de Ioh Ana pe 21 martie 2015

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Ca să împlinim destinul.

răspuns dat de Eu pe 19 martie 2015

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Rostul în această lume e de căutat, fiecare a venit cu un scop şi are de făcut părticica lui.

Exemplu să învăţăm ce este IUBIREA NECONDIŢIONATĂ!

Avem de învăţat şi practicat toate virtuţile, aici fiecare îşi face analiza cum stă cu fiecare dintre virtuţi, şi e nevoie uneori de o viaţă pentru o virtute.

Răbdarea este un alt exemplu în toate segmentele vieţii cu noi înşine, cu familia de origine, actuală, rude, vecini, colegi, etc.

O primăvară conştientă!

răspuns dat de AURICA pe 19 martie 2015

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Destinele noastre nu sunt stabilite fără voinţa noastră. Noi dăm sens vieţilor noastre, pentru că vieţile noastre nu au avut niciun sens înainte ca noi să îi dăm unul...

răspuns dat de Emanuella Dragan pe 19 martie 2015

Comentarii personale despre răspuns
Aneta Timplaru Horghidan a spus pe 3 august 2015Conform Bibliei, in Noul Testament, Domnul Isus spune '' Inainte de a te naste Eu Te-am cunoscut''.
Rostul vietii nostre pe pamant este: sa-L iubim pe Dumnezeu mai presus de orice fiinta si lucru, sa fim buni,
iertatori si sa ne ajutam, ca fratii, unii pe altii. Dumnezeu cerceteza sufletele noastre ca sa vada cat de mult
ne iubim si cat de mult ne daruim dragostea unul altuia.
Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Dacă dispariţia vieţii pe Pământ ar trece neobservată la scara Universului, atunci de ce fiinţele au instinctul de a-şi proteja viaţa ca fiind cel mai important lucru din Univers? (6 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 14 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 14 aprilie 2014

Mai multe întrebări despre filozofie, viaţă...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Ce poate face fiecare dintre noi pentru a ajuta la reducerea efectului de seră? (fără răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 15 aprilie 2015

Mai multe întrebări despre meteorologie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns2

De ce în creştinism se spune că fiecare dintre noi va suferi pentru păcatele părinţilor noştri? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 19 august 2015

Mai multe întrebări despre creştinism...