Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Ce credeţi despre relaţiile deschise?

întrebare pusă de Daniela Zaharia pe 13 noiembrie 2014

Comentarii personale despre întrebare
Daniela Zaharia a spus pe 18 noiembrie 2014Relaţiile deschise sunt relaţii în care cei doi convin să-şi lase libertatea de a avea şi alte experienţe suprapuse relaţiei lor. Convin asta şi se opresc dacă celălalt nu mai suportă. De asemenea trebuie să-şi poată povesti aventura partenerului care nu va fi gelos. Dacă partenerul dă semne de suferinţă se va opri. Astfel de relaţii permit acumularea de experienţă şi alegerea celui mai bun în final. Se pare că sunt la modă. (Materiale de informare sunt pe net. Nu am scris şi atitudinea mea pentru că nu vreau să influenţez părerea nimănui.)
Adaug comentariu despre întrebare
incorect0
corect1

Într-o relaţie deschisă nu poate fi vorba de implicare 100% sau de loialitate. Cei care se implică în astfel de situaţii se tem să rămână alături de o singură persoană toată viaţa şi doresc să aibă o portiţă către aventură şi varietate, fără să fie nevoie să se ascundă.

Argumente pro

O persoană care se află într-o relaţie normală este într-o oarecare măsură supusă riscului de a fi înşelat/ă de partener, într-o relaţie deschisă acest lucru este acceptat fără să fie vorba de certuri, urmăriri, crize de gelozie.

Într-o relaţie deschisă te poţi bucura de o varietate de relaţii, poţi cunoaşte alte persoane, alte gândiri. Aceştia afirmă că această modalitate este singură prin care te poţi bucura de viaţă la maxim, fără griji şi stres.

Relaţiile deschise îţi oferă posibilitatea să faci ce doreşti, fără să te temi că poţi răni sentimentele celuilalt.

Argumente contra

O relaţie deschisă poate părea tentantă la început, însă cu timpul poate apărea încărcătura emoţională şi iubirea, lucru care va duce probabil la sfârşitul relaţiei.

Într-o relaţie deschisă poţi întotdeauna să te afli pe locul 2.

Trebuie să ai o minte foarte puternică şi să fii suficient de permisiv pentru a permite toate flirturile şi ieşirile partenerului fără să ai nimic de obiectat.

O relaţie deschisă care implică sex cu alte persoane te expune riscului de a contacta boli cu transmitere sexuală.

Prefer relaţiile închise, cele cu drept de a aparţine unei singure persoane, relaţie în care suferi doar la gândul că persoana iubită se află lângă alt trup, cele în care oamenii cred greşit şi absurd că au drept de viaţă şi de moarte asupra sufletului şi trupului partenerului. Oricând, cu ochii închişi, cu inima deschisă pot spune că pentru mine relaţiile sunt menite să rămână închise în 2.

Vezi

răspuns dat de monica pe 20 ianuarie 2015

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Ce credeţi? Am fost creaţi de Dumnezeu sau venim din maimuţe? (6 răspunsuri)

întrebare pusă de DincuClaudiu pe 29 august 2017

Mai multe întrebări despre maimuţe, religie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este cel mai folosit clişeu privind relaţiile dintre femei şi bărbaţi? (1 răspuns)

întrebare pusă de MONICA pe 7 iulie 2016

Mai multe întrebări despre relaţii...