Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Ce credeţi? Am fost creaţi de Dumnezeu sau venim din maimuţe?

întrebare pusă de DincuClaudiu pe 29 august 2017

incorect0
corect1

Am fost creaţi de Dumnezeu. Există ceva acolo sus, superinteligent care monitorizează totul, atât pentru cei vii cât şi pt cei care au plecat dintre noi. Tot ce trebuie să facem este să fim credincioşi ca să triumfe binele în lume! Din maimuţe în nici un caz. A răspuns bine Aneta Timplaru Horghidan.

răspuns dat de Barbu Georgeta pe 1 septembrie 2017

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect1

Suntem creaţia universului. Aşa numitul Dumnezeu este o creaţie a oamenilor inculţi, cu frica de moarte, în acest sens religia fiind o mare minciună, creată de persoane care au vrut să domine, dar neavând nicio calificare au inventat aşa zisa religie, bazându-se pe incultura omenirii. Cum s-a creat în univers materia nu se va şti niciodată.

În opinia mea, aşa cum spaţiul şi timpul au existat întotdeauna, aşa şi materia a existat întotdeauna, sub o formă sau alta. Tot ce este pe planeta noastră este numai şi numai creaţia universului. Cum, unde şi când s-a format materia reprezentată sub forma existentă pe planeta noastră nu se va şti niciodată. Vor exista multe teorii privind existenţa noastră, dar nici una este reală.

Şi încă ceva. Ca să cunoşti realitatea universului trebuie să circuli prin imensitatea lui, să-l pipăi, să-l analizezi la faţa locului, ori noi încă nu circulam. Cu sateliţii nu putem să ne dăm seama de nimic, ne dăm doar cu părerea. Concluzia mea: nu provenim din maimuţe (însăşi oamenii de ştiinţă afirmă că teoria lui Darwin este eronată); Dumnezeu este o poveste; trebuie să înţelegem că suntem creaţi de univers, că suntem o formă de materie reprezentând şi noi universul.

Punct!

Vezi

răspuns dat de Ioan Zah pe 29 august 2017

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Capacitatea craniană a lui Homo neanderthalensis varia între 1300 – 1750 cm, fiind în medie 1500 centimetri cubi, în timp ce la omul modern, la bărbaţi, este în medie 1400 centimeri cubi (Portelli, pag. 55. 49). Genomul omului de Neanderthal a fost decodat, s-a dovedit că nu era uman, era un hominid care nu se trăgea din om, nu era nici evoluat din om. În rasele caucasoide există gene de neanderthal uneori până la 4%. Popoarele africane nu au nici o urmă de neanderthal, dar caucasoizi au.

Nu se poate susţine că omul modern provine din omul de neanderthal. Dacă interpretăm Geneza 1, în mod literal apare întrebarea a creat Dumnezeu doi Adami? Din două specii diferite: Homo sapiens şi Homo neanderthalensis? Africanii sunt singura rasă Homo Sapiens pură. Euroasiaticii sunt amestecaţi cu omul de neanderthal, iar australienii şi malaiezienii sunt amestecaţi cu omul de Denisovan. Tinerii sunt mai înclinaţi să părăsească bisericile când află că au fost minţiţi de biserică.

Vezi

răspuns dat de Ted Sa pe 31 august 2017

Comentarii personale despre răspuns
Veronica Şerbănoiu a spus pe 4 septembrie 2017De citit "Sapiens" de Yuval Noah Harari recent apărută la Ed. Polirom şi de acolo înţelegem clar ce s-a întâmplat cu speciile de oameni, cât şi cu cele animale de-a lungul istoriei.
Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

În opinia mea, întrebaţi-vă, vă rog, universul de unde vine? Sunt foarte multe întrebări cărora nu le putem da un răspuns, nici măcar oamenii de ştiinţă nu au un răspuns concis referitor la tot ceea ce ne înconjoară.

Numai după ce treci în nefiinţă poţi fi lămurit la toate întrebările, la care nu ai găsit un răspuns, aici pe pământ. Cum nimeni nu s-a întors să ne povestească rămâne la latitudinea fiecăruia dacă vrea să creadă sau nu. Părerea mea personala este să credeţi în Dumnezeu, decât în maimuţe. Cum vă puteţi asemăna cu nişte animale? Fiţi credincioşi dragii mei şi astfel vă veţi găsi liniştea în suflet şi în casele dumneavoastră, lângă toţi cei dragi.

Animalele nu înţeleg tot ce vrem să transmitem, însă noi ca oameni ar trebui să percepem mesajele asa cum vin. Vrem sau nu vrem, ne naştem de undeva, trăim undeva şi plecăm undeva. Aşa este viaţa! Multa iubire să aveţi şi fericire, acolo unde sunteţi!

răspuns dat de Marinescu Vasilica pe 30 august 2017

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Da, corect. Omul l-a inventat pe Dumnezeu, ca să se simtă apărat de "cineva puternic" şi de care să-i fie frică. Că dacă omului nu-i e frică de nimeni, nu face nimic bun. Iar sclavi credincioşi s-au găsit din belşug. Dar în ziua de azi, oamenii au început să se mai deştepte şi să abandoneze porcăria asta.

răspuns dat de Dinu Desculţ pe 29 august 2017

Adaug comentariu despre răspuns
incorect2
corect0

Sigur că am fost creaţi de Dumnezeu. Dacă am fi fost creaţi din maimuţă, de ce nu se creează oameni din maimuţă şi astăzi???

răspuns dat de Aneta Timplaru Horghidan pe 29 august 2017

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

De ce am fost creaţi cu atâta răutate în noi? Nu se va şti niciodată cine, când şi cum am fost creaţi, dar totuşi de ce am fost creaţi cu atâta răutate în noi? Intenţionat sau a fost un dereglaj în mecanismul de creare? Dacă a fost intenţionat, de ce? Dacă a fost un dereglaj, de ce nu se remediază? Animalele, pe care le considerăm mult inferioare nouă, nu au niciun fel de răutate faţă de propria specie. De ce? (5 răspunsuri)

întrebare pusă de Ioan Zah pe 5 septembrie 2017

Mai multe întrebări despre animale, filozofie, psihologie, religie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Cum înţelegi afirmaţia "De la Roma venim, din Dacia Traiana"? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Olesea pe 23 octombrie 2014

Mai multe întrebări despre istorie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Ce credeţi despre relaţiile deschise? (1 răspuns)

întrebare pusă de Daniela Zaharia pe 13 noiembrie 2014

Mai multe întrebări despre relaţii...