Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este considerat cel mai mare păcat în creştinism?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 24 aprilie 2015

incorect0
corect2

Evanghelia după Marcu consemnează cuvintele Domnului Isus Cristos: "Adevărat vă spun că toate păcatele şi toate hulele pe care le vor rosti oamenii li se vor ierta, dar oricine va huli împotriva Duhului Sfânt nu va căpăta iertare în veac, ci este vinovat de un păcat veşnic". (Evanghelia după Marcu 3:28-29)

răspuns dat de monica pe 24 aprilie 2015

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect1

Tradiţia Bisericii nu consideră nici simpla blasfemie contra lui Dumnezeu cel mai mare păcat, deşi şi acest păcat este foarte grav. Cel mai mare păcat, care este o blasfemie contra Duhului Sfânt într-o formă mult mai gravă, este atunci când omul trăieşte fără a da cel mai mic semn de îndreptare. De asemenea, păcat foarte mare şi blasfemie contra Duhului Sfânt este lepădarea de creştinism, de Hristos, de Biserică, dar şi acesta poate fi iertat, dar mai greu, Biserica cerând ca omul să facă canon pentru el. Şi mai mare păcat este atunci când omul nu numai că se ucide pe sine, lepădând Biserica, pe Hristos, dar ucide şi alte suflete, făcându-le să lepede creştinismul. Este ucidere spirituală. Dar trebuie să facem diferenţa între a cădea într-un păcat obişnuit şi a cădea în apostazie, adică în lepădarea de creştinism. A cădea într-un păcat obişnuit înseamnă a fi leneş, mândru, minciunos, a avea relaţii sexuale nelegitime, a fura etc. A cădea în apostazie, cel mai mare păcat, înseamnă a refuza să mai crezi în Hristos, lepădându-L sau a lepăda Biserica pentru nişte culte eretice, precum iehoviştii sau alte secte. Acesta este cel mai mare păcat. Iar iehoviştii fac un păcat şi mai mare, pentru că îi smintesc şi pe alţii şi îi fac să lepede credinţa, ucigând suflete.

răspuns dat de Cristian pe 12 aprilie 2017

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este considerat cel mai mare păcat în religia creştină? (4 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 8 aprilie 2016

Mai multe întrebări despre creştinism, religie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Este considerată contracepţia un păcat în creştinism? Dacă da, de ce? (1 răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 14 august 2015

Mai multe întrebări despre creştinism...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns2

Care este considerat cel mai curat animal? (1 răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 31 august 2015

Mai multe întrebări despre animale, curăţenie...