Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Când se citeşte molifta Sfântului Vasile?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 16 iulie 2015

incorect0
corect2

Aşa cum indică şi cartea de cult Molitfelnicul, molifltele se citesc în ziua de 1 ianuarie când se face pomenirea Sfântului Vasile. Se mai citesc odată cu săvârşirea slujbei aghiasmei celei mici sau a sfeştaniei în casele credincioşilor mai ales în perioada de după Anul Nou sau în Postul Paştelui. Se mai citesc legate şi de slujba Maslului săvârşit în biserică sau la casele celor bolnavi sau acelor ce sunt tulburaţi şi apăsaţi de farmece şi duhuri necurate.

Sunt rugăciuni folosite în exorcizări şi în dezlegarea de blesteme.

Pentru înlăturarea răului din existenţa fiecăruia dintre noi nu este suficientă simpla lor citire, ca o rostire magică ci şi dorinţa noastră de a ne elibera de păcat, sub orice formă.

răspuns dat de monica pe 16 iulie 2015

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site. Pentru aceasta, poţi folosi contul pe care îl ai deja în reţelele sociale.

Autentificare

Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Îmi amintesc că am citit în copilărie un roman al cărui personaj principal era un copil numit Dan, căpitan de plai (după poezia lui Vasile Alecsandri). Care sunt titlul şi autorul cărţii? (fără răspuns)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 2 noiembrie 2017

Mai multe întrebări despre copilărie, literatură...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Când vrei să recurgi la accesarea de fonduri europene, cam cât durează de când depui toate actele până primeşti banii? (fără răspuns)

întrebare pusă de Anamaria Popa pe 23 martie 2015

Mai multe întrebări despre finanţe...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Cum comentaţi citatul: "Când doi oameni se sărută, lumea trece pe lângă ei, când doi oameni se bat, lumea se strânge în jurul lor" (Friedrich Hebbel) ? (1 răspuns)

întrebare pusă de MONICA pe 15 iunie 2016

Mai multe întrebări despre literatură, psihologie...