Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Cum putem mânca mai sănătos în condiţiile în care aproape orice produs alimentar cumpărat conţine tot felul de chimicale?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 20 aprilie 2016

incorect0
corect3

Din întrebare, tind să cred că nu deţii timpul necesar preparării unui produs alimentar şi din acest motiv cumperi. În cazul în care achiziţionezi alimente, sfatul meu ar fi să alegi produsele ale căror ingrediente le cunoşti şi ţi se par sănătoase, de asemenea, când vine vorba de fructe şi legume, încearcă să alegi vegetalele de sezon şi eventual din piaţă.

răspuns dat de Vlase Teodora pe 4 decembrie 2016

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect2

Alimentele cele mai bune sunt legumele şi fructele proaspete care conţin foarte multe vitamine atât de necesare organismului. Pentru alimentele care conţin chimicale în exces trebuiesc traşi la răspundere cei care aprobă utilizarea lor. Aş recomanda mâncarea gătită şi astfel suntem siguri că mâncăm mai sănătos. Desigur prodesele "bio", peştele proaspăt şi tot ce provine din gospodăria ţăranilor sunt mai naturale.

răspuns dat de Barbu Georgeta pe 22 aprilie 2016

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect2

Ştim bine că alimentele se degradează foarte uşor dacă nu sunt preparate termic, pasteurizate, conservate sub formă de murături şi consumate destul de rapid după desfacere. Aşa că e foarte greu să cumpărăm produse naturale în totalitate atâta timp cât "ciclul lor de viaţă" este foarte scurt.

Pe de altă parte, consumul excesiv de hrană, alimentele care se aruncă foarte uşor ducând la risipă, îi obligă pe producători - de la fermieri la producători şi comercianţi - să producă şi să vândă intensiv. Lucrul acesta nu este posibil fără a creşte produsele forţat, cu chimicale.

Părerea mea strict personală este că tot ce e viu, fie că sunt plante, fie că sunt animale, nu pot fi otrăvite în exces cu chimicale, pentru că ar muri rapid şi sunt capabile să se autoregleze. Sigur că niciun fel de ajutător de creştere artificial nu e sănătos, dar oare noi, consumatorii, facem ceva să împiedicăm asta?

Putem mânca mai sănătos gătind de fiecare dată acasă materiile prime achiziţionate din comerţ ca să evităm adaosurile mari de grăsimi, de sare, de alţi conservanţi.

răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 20 aprilie 2016

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect1

În dieta de origine animală pesticidele se găsesc în cantitate de 7-90 ori mai mare decât în produsele de origine vegetală. La peşti toate mizeriile se acumulează (ex.: mercur). În special peştii răpitori acumulează mai multă mizerie, datorită faptului că la rândul lor mănâncă alţi peşti cu altă cantitate de mercur acumulată în ei.

Vezi

răspuns dat de Teodor pe 20 aprilie 2016

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Cum putem fi noi toţi egali, în condiţiile în care fiecare se naşte cu posibilităţi (atât materiale, cât şi intelectuale) diferite? (1 răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 2 aprilie 2015

Mai multe întrebări despre filozofie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns2

Cum obişnuieşti copiii să mănânce mai sănătos? (fără răspuns)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 6 septembrie 2015

Mai multe întrebări despre copilărie, gastronomie, sănătate...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Cum se curăţă un cojoc de oaie, pe partea cu piele, cu un produs din comerţ sau o substanţă accesibilă în comerţ? (fără răspuns)

întrebare pusă de Nastase Mihail pe 15 martie 2015

Mai multe întrebări despre cumpărături, curăţenie, ovine...