Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Cum putem fi noi toţi egali, în condiţiile în care fiecare se naşte cu posibilităţi (atât materiale, cât şi intelectuale) diferite?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 2 aprilie 2015

incorect0
corect1

Originile tezei că toţi oamenii au aceeaşi valoare intrinsecă se găsesc în tradiţia iudeo-creştină. În această tradiţie putem ajunge la ideea egalităţii între oameni în cel puţin două moduri. Primul decurge în felul următor: oamenii au valoare intrinsecă întrucât sunt creaţii ale lui Dumnezeu şi sunt creaţi după chipul şi asemănarea Lui.

O a doua linie de argumentare în favoarea egalităţii oamenilor porneşte de la ideea iubirii divine: oamenii contează pentru că sunt iubiţi de Dumnezeu. Şi anume, ei sunt iubiţi la fel, indiferent de statutul lor social, indiferent de grupul din care fac parte. Să ne gândim la binecunoscută parabolă a bunului samaritean, conform căreia şi cei din grupuri dispreţuite au semnificaţie morală. (Luca 10:25-37)

Vezi

răspuns dat de monica pe 7 aprilie 2015

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Cum putem mânca mai sănătos în condiţiile în care aproape orice produs alimentar cumpărat conţine tot felul de chimicale? (4 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 20 aprilie 2016

Mai multe întrebări despre gastronomie, sănătate...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Dacă în limba greacă există încă din antichitate diferite cuvinte pentru diferite feluri de dragoste (eros, philia, storge şi agape), cum se face că alte limbi nu fac aceeaşi distincţie importantă prin cuvinte diferite? (7 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 4 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 4 aprilie 2014

Mai multe întrebări despre dragoste, limbi...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns0

Cum se numeşte filmul în care o tânără vânzătoare face un compromis pentru bani să rămână însărcinată cu soţul unei femei care nu poate face copii, aceasta după ce naşte să le dea copilul lor, dar el se îndrăgosteşte de ea şi la urmă soţia află şi fură copilul când naşte şi-l îngroapă de viu în cimitir? (1 răspuns)

întrebare pusă de ALINA pe 7 decembrie 2018

Mai multe întrebări despre căsătorie, copilărie, cumpărături, dragoste, film, finanţe, tinereţe...