Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Este interzicerea totală a avortului (fără excepţii privind sănătatea mamei, a copilului, violul, etc.) o propunere viabilă/justă?

întrebare pusă de Vera Serbanoiu pe 31 octombrie 2016

Comentarii personale despre întrebare
Dinu Desculţ a spus pe 31 octombrie 2016Înainte de "etc. " nu se pune virgulă !
Adaug comentariu despre întrebare
incorect0
corect2

Nu este justă. Cu certitudine. Fiecare persoană are dreptul să decidă singur asupra vieţii sale, a copiilor, a familiei şi a tot ceea ce îi aparţine. Dictatul, chiar dacă este îmbrăcat într-o mantie a interesului social, nu are ce căuta aici, în această chestiune. Societatea, prin instituţiile sale, poate ajuta, sfătui, îndruma, poate chiar interveni dacă i se cere. Dar atât ! Politicienii n-au decât să creeze condiţii bune pentru dezvoltarea familiei şi atunci natalitatea va creşte în mod natural ca un simbol de bunăstare.

Nici eu nu sunt pentru avort cu totală hotărâre, dar când aud că i se INTERZICE cuiva, ceva, îmi vine să urlu şi mă revolt. A interzice, este un lucru mare şi cine susţine asta este prea sever şi prea dictatorial. Mie nici " Trecerea interzisă " nu-mi sună bine, dar să interzici lucruri legate de însăşi viaţa, sau moarte.... Numai Dumnezeu poate interveni în asemenea chestiuni....... sau poate destinul...... sunt multe de discutat în legătură cu asta. Dragii mei, lăsaţi profesioniştii să işi spună părerea, lăsaţi mamele, părinţii să îşi sfătuiască fetele, pe tinerele mame, dar nu lăsaţi interesul politic să-şi vâre coada. Demografia este o chestiune de statistică, sau mai ştiu eu ce .... dar viaţa nu poate sta în dreptul unei legi restrictive care să decidă peste voinţa intimă a unui OM.

răspuns dat de Doru Pop pe 31 octombrie 2016

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect1

Nu este justă! Există un caz, care mie mi-a rămas în memorie! Neştiind ce să răspund la această întrebare, acum mai mulţi ani, am trimis la preot o persoană cu un caz- limită: avea un copil (o fetiţă) şi rămăsese însărcinată iar. De această dată, situaţia mamei era gravă: avea un cancer pe uter, într-o fază incipientă şi medicul propusese o soluţie mai neobişnuită... Şi anume, în loc să extirpe uterul, urma să extirpe doar părţi din el, ceea ce - în lumea medicală- era ceva neobişnuit! Toţi medicii - din cei consultaţi de ea, în afară de medicul care dorea să facă intervenţia - spuneau că nu e o soluţie! Dar ea îşi dorea să încerce! Problema era sarcina! Cum spuneam, am trimis această persoană (care era şi credincioasă) la un preot. Acesta a spus: "Du-te şi fă ce ai de făcut şi, pe urmă, să vii la mine să te spovedeşti! " Aşa a făcut! La un an, când era deja refăcută şi scăpată de cancer, a rămas însărcinată iar şi a născut un băiat!

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 1 noiembrie 2016

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

În cazuri excepţionale, precum posibilitatea ca mama să moară, avortul poate fi permis. Dar, în mod normal, nu ai dreptul să iei viaţa altuia. Argumentul "Fiecare persoană are dreptul să decidă singur asupra vieţii sale, a copiilor, a familiei şi a tot ceea ce îi aparţine" nu este un argument normal, pentru că dacă ar fi aşa, ar înseamna că omul are dreptul să-şi ucidă copilul şi după naştere. Avortul este interzis şi în ţări occidentale şi moderne: Irlanda; Polonia; Malta; Andorra; Monaco; o parte din Australia; o parte din SUA; Ulsterul (parte a Regatului Unit).

răspuns dat de Cristian pe 18 aprilie 2017

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Nu este justă. Multe femei, din sărăcie, violate nu sunt de acord cu naşterea unui copil. Trebuie rezolvate în primul rând probleme ca: prevenirea sarcinii, impactul naşterii unui copil într-o familie săracă, soarta unui copil nedorit, asumarea obligării responsabilităţii ambilor părinţi.

răspuns dat de Ioan Zah pe 3 aprilie 2017

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Este o problemă religioasă: de ce apare în state fundamenteliste? Nu în Suedia de exemplu. Este o problemă politică dar de aici vine la politicieni. Aşa sunt şi legile de legalizare a prostituţiei, legile privind predarea evoluţionismului în şcoală. Biblia spune daţi Cezarului ce este al Cezarului şi Lui Dumnezeu ce este al Lui Dumnezeu. La noi fundamentalismul face să nu ne pese de cuvintele Lui Isus.

răspuns dat de Ed White pe 5 martie 2017

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

De la ce vârstă este bine să-i dai copilului în grijă un animal de companie? (3 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 7 martie 2013, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 23 martie 2013

Mai multe întrebări despre animale, copilărie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Dacă ceva este dovedit că este benefic pentru sănătatea fizică/psihică, dar se presupune că nu este benefic spiritual, ce alegi? (4 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 18 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 18 aprilie 2014

Mai multe întrebări despre sănătate...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Este posibil ca un părinte, vrând binele copilului, să îl indrume greşit spre ceva ce şi-ar dori de fapt el, şi nu copilul? (2 răspunsuri)

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 15 aprilie 2015

Mai multe întrebări despre copilărie...