Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Din punct de vedere al religiei ortodoxe, de ce este considerat transplantul de organe ca ceva nefiresc?

întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 1 august 2015

incorect0
corect1

Biserica Ortodoxă nu este împotriva transplantului de organe, ci se împotriveşte transplantului în anumite situaţii, precum atunci când transplantul înseamnă sinucidere, sau când se face fără consimţământul persoanei de la care se iau organele, potrivit sinodului BOR.

Vezi

răspuns dat de Cristian pe 18 aprilie 2017

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Simplu și atât de complex! Din toate materialele apărute până acum, transplantul fizic are și o problemă psihică, un fel de transplant de obiceiuri, dorințe sau și mai grav alienări mintale, inclusiv tendințe criminale create în viață sau prin devieri morfologice ale sistemului nervos! Deci, s-ar împărți astfel între cei doi tare, dar și, poate, talente inexistente la cel căruia i s-a făcut transplantul înainte de transplant și atunci, cum faci aprecierea între păcatele sau lucrurile bune ale celor doi? Subliniez că aceasta este o părere personală, legată de logica informațiilor primite până acum din diverse surse sau din viața de zi cu zi!

răspuns dat de Scurtu Sorin Izvoraș pe 14 iunie 2018

Adaug comentariu despre răspuns
incorect0
corect0

Păi, popa mănâncă şi după viu şi după mort! Mi se pare ciudat însă opreliştea asta! Unu care trăieşte mai trece din când în când cu bănuţu' pe la popă ! Dacă a murit .... canci bănuţi !

răspuns dat de Rotaru Vasile pe 14 decembrie 2016

Adaug comentariu despre răspuns

Poţi completa acest formular fără să te autentifici, dar în acest caz nu poţi beneficia de toate facilităţile acestui site.

Autentificare utilizator: Este recomandat să te autentifici, pentru a putea beneficia de toate facilităţile acestui site.
Utilizator ocazional:

Întrebări similare

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Din punctul de vedere al învăţăturii ortodoxe, este bine ca în perioada de după Paşte să îi spui "Hristos a înviat!" unui necreştin? (7 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 24 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 24 aprilie 2014

Mai multe întrebări despre creştinism...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Dacă rugăciunea are efecte benefice cel puţin din punct de vedere psihologic, cu ce o pot înlocui ateii? (3 răspunsuri)

întrebare pusă de Lucian Velea pe 16 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 16 aprilie 2014

Mai multe întrebări despre ateism, psihologie, religie...

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Crezi că în cazuri speciale, săvârşirea de infracţiuni, precum furtul, pot fi achitate pentru că persoana respectivă este disperată din punct de vedere material? (4 răspunsuri)

întrebare pusă de Alexandru Popa pe 13 februarie 2016

Mai multe întrebări despre filozofie, legislaţie...