Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Răspunsuri despre filozofie / pagina 2

Poţi selecta mai specific: Etică.

Toţi oamenii au nevoie de libertate? (1 răspuns)

incorect0
corect0

Toți oamenii au nevoie de libertate, deoarece dacă noi vom lucra zi și noapte sau dacă vom munci tot timpul, cu ce ne vom răsplăti viața? Cu nimic! De aceea, oamenii trebuie să aibă libertate.

răspuns dat de aurica pe 24 septembrie 2018

Mai multe răspunsuri despre viaţă...

Persuasiunea ucide? (4 răspunsuri)

incorect0
corect1

DA! Ucide îndoiala, incertitudinea, nesiguranța, chiar și prostia!

răspuns dat de alex alex pe 12 septembrie 2018

Cine suntem cu adevărat şi putem afla dacă gândurile funcţionează după un plan divin? (3 răspunsuri)

incorect1
corect0

Dacă ajungi să te întrebi cine eşti, atunci eşti UN NIMENI!!!

răspuns dat de alex alex pe 12 septembrie 2018

Mai multe răspunsuri despre religie...

De ce am fost creaţi cu atâta răutate în noi? Nu se va şti niciodată cine, când şi cum am fost creaţi, dar totuşi de ce am fost creaţi cu atâta răutate în noi? Intenţionat sau a fost un dereglaj în mecanismul de creare? Dacă a fost intenţionat, de ce? Dacă a fost un dereglaj, de ce nu se remediază? Animalele, pe care le considerăm mult inferioare nouă, nu au niciun fel de răutate faţă de propria specie. De ce? (5 răspunsuri)

incorect0
corect1

În oameni a existat dintotdeauna un echilibru. În tot ce este viu există un echilibru. Astfel, toți avem cantități egale de bunătate și răutate. Mai departe, felul în care reușim sau nu să menținem acest echilibru este doar în mâinile noastre. Răutatea din oameni este doar o exprimare a nefericirii. Oamenii nefericiți au nevoie de oamenii buni pentru a-și regăsi echilibrul. Au nevoie de înțelegere și suport. De blândețe.

răspuns dat de Oana Lupu pe 6 septembrie 2018

Mai multe răspunsuri despre animale, psihologie, religie...

Care este semnificaţia ideii kantiene conform căreia "posibilitatea schimbărilor nu poate fi gândită decât în timp, pe când timpul nu poate fi gândit pornind de la schimbări"? (1 răspuns)

incorect0
corect0

Este vorba de ceasul cosmic, metabolic, dacă am trăi cu o viteză apropiată de cea a luminii am aduce în ecuație cele 2 necunosscute: spațiul și timpul. Einstein a făcut-o.

răspuns dat de valeriu pe 20 iunie 2018

Mai multe răspunsuri despre astronomie, viaţă...

Crezi că în cazuri speciale, săvârşirea de infracţiuni, precum furtul, pot fi achitate pentru că persoana respectivă este disperată din punct de vedere material? (4 răspunsuri)

incorect0
corect0

NUMAI ÎN CAZURI ABSOLUT DISPERATE ȘI ȘTIUTE CA ATARE. Altfel, pedeapsa, ori cât de mică, ar trebui aplicată pentru a feri persoana respectivă de o eventuală repetare a faptei și pe cel furat l-ar liniști psihic știind că, ori ce faptă negativă este pedepsită, deci el va fi măcar ferit de un eventual hoț, același ce va beneficia și profita de lipsa pedepsei! [Tot textul...]

răspuns dat de Scurtu Sorin Izvoraș pe 14 iunie 2018

Mai multe răspunsuri despre legislaţie, psihologie...

Care ar fi cea mai interesantă putere paranormală pe care ar putea să o aibă un om? (3 răspunsuri)

incorect0
corect0

Semigeneza

răspuns dat de Edi pe 2 iunie 2018

Care este diferenţa între a trăi şi a fi în viaţă? (4 răspunsuri)

incorect0
corect0

Religia

răspuns dat de Edi pe 2 iunie 2018

Mai multe răspunsuri despre religie, spiritualitate, viaţă...

Care este diferenţa între "a fi recunoscător" şi "a fi mulţumit"? (1 răspuns)

incorect0
corect0

Viciul

răspuns dat de Edi pe 2 iunie 2018

Mai multe răspunsuri despre limbi...

Cine suntem cu adevărat şi putem afla dacă gândurile funcţionează după un plan divin? (3 răspunsuri)

incorect0
corect0

Suntem creaţia universului, adică suntem o formă a materiei din care este formată toată materia din univers. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că suntem formaţi din elementele găsite în univers: fier, cupru, magneziu etc. Expresia de divin este inventată de biserică, adică o minciună, un neadevăr. Suntem o formă a materiei mai deosebită şi, după părerea mea, sunt convins că niciodată nu se va afla cum s-a format materia în univers. Consider că, sub o formă sau alta, materia a existat întotdeauna, la fel ca spaţiul şi timpul. Privitor la gânduri întâi să se afle cum s-a format materia din univers, cum s-a format materia pe care o reprezentăm noi şi apoi se va discuta (în niciun caz noi) şi problema gândurilor.

răspuns dat de Ioan Zah pe 21 februarie 2018

Mai multe răspunsuri despre creştinism, inventică, religie, ştiinţe...

<< < Pagina 2 >


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.