Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Răspunsuri despre limbi / pagina 25
Poţi selecta mai specific: Engleză, Română.
Ce motiv ar fi putut avea Dumnezeu pentru a crea viaţa? (3 răspunsuri)


În logică Dumnezeu este considerat un concept vag. Dumnezeu este considerat a fi ceva în raport cu care altceva mai mare (în toate sensurile) nu poate fi conceput! Suntem -oarecum- obişnuiţi cu ce se consideră (cultural) că ar compune atributele lui Dumnezeu. Referitor la întrebare nu pot decât să constat că atributul autosuficienţei nu intră printre atributele lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, dacă Dumnezeu care e... Omniscient, Atotputernic, etc... s-ar fi considerat, sau s-ar fi văzut (ar fi văzut a fi Adevărul) a fi autosuficient, n-ar fi făcut nici lumea şi nici creaturile ei. Acest aspect, existenţa creaturilor, intră la atributul de a fi Creator! Iar energiile care stau la baza lumii, dar nu sunt din lume, se numesc energii necreate, inerente creatorului (cum ar fi Sfântul Duh sau Domnul de Viaţă Făcătorul!). Eu sunt... cel ce sunt! (Şi nimic înafara Mea nu există... Încerc eu să înţeleg, eu creatura.) Nimicul - cum spunea şi Kant în Critica raţiunii pure - este un non-sens, o imposibilitate logică. Fiind o imposibilitate, ceea ce este... a fost este şi va fi, este aici, va... fi şi dincolo de sine. Existentul este un atribut - bază. Astfel că extensia dincolo de sine duce de la fiinţă la fiind, la fiinţare, la Big-bang! Nimicul... fiind o imposibilitate. Nu vorbim aici de probabilităţi, de vid sau altele, vorbim de... nimic. Motivul... motivul o fi fost anti-entropic! Pare universal că evoluţia merge de la... neviu la viu? Dacă Dumnezeu înseamnă câmpul conştiinţei universale... după chipul şi asemănarea înseamnă fiinţe conştiente de sine şi de lume!
răspuns dat de Daniela Zaharia pe 8 octombrie 2014
Mai multe răspunsuri despre logică, religie, viaţă...
Cum se traduce pan în engleză? (1 răspuns)


Pan - faun (în limba engleză)
răspuns dat de Daniela Zaharia pe 8 octombrie 2014
Mai multe răspunsuri despre engleză...


Se face distincţia prin sensul diferit al aceluiaşi cuvânt. În prezent, mi se pare mult mai simplu ca un singur cuvânt să aibă mai multe înţelesuri. De exemplu cuvântul "iubesc", aşezat în propoziţie altfel, capătă semnificaţie diferită: "îmi iubesc părinţii", "îmi iubesc fratele/sora", "îmi iubesc soţul/soţia", "îmi iubesc gaşca de prieteni", "îl iubesc pe Dumnezeu" - în sensul că ai credinţă; "iubesc prăjiturile" - în sensul de a place; cum mai e "iubesc acest sport", "iubesc această maşină" etc. În antichitate, pentru că nu se folosea prea mult "analiza cuvintelor", oamenii se complicau prea mult.
răspuns dat de Ralu Raluca pe 5 octombrie 2014
Mai multe răspunsuri despre căsătorie, dragoste, dulciuri, prietenie, religie, sport...
Ce înseamnă feeria? (1 răspuns)


1. Privelişte nespus de frumoasă, încântătoare, ca în basme. [Tot textul...]
răspuns dat de Lucian Velea pe 25 septembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre română, teatru...
Ce cuvinte ar merita să fie folosite mai des? (2 răspunsuri)


"mulţumesc" şi "iartă-mă"
răspuns dat de monica pe 19 septembrie 2014
Care este cel mai scurt text poetic ce se poate imagina în limba română? (5 răspunsuri)


Cel mai scurt text poetic
răspuns dat de 0232 pe 9 septembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre literatură, română, România...
Ce înseamnă "chil"? (1 răspuns)


Am impresia că întrebarea se referă la "chill" (cu doi de L), care în limba engleză are multe sensuri, ca verb, substantiv sau adjectiv. Pe scurt, ca să ne referim la verb, înseamnă "a (se) răci", "a (se) răcori" şi multe altele asemănătoare, dar foarte frecvent este folosit de tineri în sens argotic/figurat, la imperativ: "Relaxează-te!". Este rudă cu "cool" şi a pătruns şi în alte limbi, inclusiv româna.
răspuns dat de Lucian Velea pe 8 septembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre engleză, România, tinereţe...
Cum se spune în limba engleză "registru de intrări/ieşiri"? (1 răspuns)


input register
răspuns dat de nika pe 7 septembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre engleză...
Există un limbaj dincolo de cuvinte? Şi dacă există, la ce mă ajută? (5 răspunsuri)


Totul, în jurul nostru, "vorbeşte". Iar noi avem capacitatea de a "auzi, vedea, simţi", doar că am uitat. Există numeroase tehnici care ne pot ajuta să ne "amintim". Intuiţia este un "limbaj". Între persoanele cu o intuiţie bine dezvoltată, cuvintele sunt de prisos. Apoi există telepatia şi... multe altele. [Tot textul...]
răspuns dat de DanielleT pe 2 septembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre finanţe, umor...
Există un limbaj dincolo de cuvinte? Şi dacă există, la ce mă ajută? (5 răspunsuri)


Există limbajul trupului, dezvăluie câte ceva despre tine.
răspuns dat de monica pe 2 septembrie 2014
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.