Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Răspunsuri despre legislaţie / pagina 4

De la ce vârstă ai voie să stai în faţă în maşină? (1 răspuns)

incorect0
corect2

Începând cu vârsta de 12 ani, minorii au voie să stea în faţă.

răspuns dat de Adi pe 6 august 2015

Mai multe răspunsuri despre automobile...

Cum se calculează sporul de vechime? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Sporul de vechime nu este reglementat din punct de vedere legal. Pentru acordarea acestuia se urmează un proces ce include stabilirea condiţiilor de acordare prin intermediul unui contract colectiv de muncă sau prin contractul individual de muncă. Astfel, sporul de vechime se va calcula în condiţiile notate în contractul colectiv de muncă sau în cadrul contractului individual de muncă.

răspuns dat de Eu pe 26 iunie 2015

Durata de lucru cu contract de muncă pe perioadă determinată se adaugă ca vechime în câmpul muncii? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Da, puteţi beneficia de vechime pentru contractul individual de muncă chiar dacă acesta este încheiat pe o perioadă determinată pentru 8 ore/zi şi de punctaj majorat la pensie, pentru contractele individuale de muncă încheiate pe timp parţial.

răspuns dat de Drepturile Omului Organizatia Internationala pe 6 mai 2015

Ce lucruri bune pentru viaţă ar trebui predate la şcoală? (2 răspunsuri)

incorect0
corect0

Cum să te descurci în viaţă în orice situaţie, fără să încalci legile şi pe cei din jur.

răspuns dat de Nastase Mihail pe 2 aprilie 2015

Mai multe răspunsuri despre educaţie, viaţă...

Înţelepciunea este deseori asociată cu bătrâneţea, dar nu pot fi şi unii tineri înţelepţi? (4 răspunsuri)

incorect0
corect0

Se zice că oamenii bătrâni au această calitate dobândită dintr-o experienţă acumulată pe parcursul anilor. De aceea a rămas valabilă expresia "cine nu are bătrâni să şi-i cumpere". Nu contează vârsta, ci alegerea adevăratei înţelepciuni! [Tot textul...]

răspuns dat de monica pe 1 aprilie 2015

Mai multe răspunsuri despre anatomie, bătrâneţe, cumpărături, educaţie, finanţe, panificaţie, religie, tinereţe, viaţă...

De ce a lăsat Dumnezeu să existe şi răul în lume? (12 răspunsuri)

incorect0
corect1

Răul în lume a fost, cu adevărat, lăsat să existe, ne-fiind creaţia lui Dumnezeu pentru că nimic din ceea ce a Creat nu distruge. Orgoliul celui mai frumos şi cunoscător de Dumnezeu Arhanghel, a fost prima Schimbare în Creaţie, moment în care a apărut Timpul şi Evoluţia. Răul este lăsat pentru ca potrivnicii Legii şi Ordinii să ajungă singuri la înţelegerea consecinţelor lipsirii de Lumina Vie a lui Dumnezeu... asta un Timp... Inteligenţa şi Înţelepciunea Divină ca atribute pure ale lui Dumnezeu ca Unic Creator, a pus în aplicare şi Planul de Mântuire, indiferent de cel care a greşit: îngeri, spirite ale naturii, oameni. Altă consecinţă a îngăduirii răului sau "răilor" este setea după Dumnezeu care răsare atunci când ai cea mai mică lumină despre moartea care înseamnă lipsa, doar din tine, a lui Dumnezeu, a comunicării şi comuniunii cu El. Dumnezeu nu lipseşte din Creaţia Lui, însă toţi cei care nu vibrează pe nivelul înalt al iubirii se autoexclud din viaţa adevărată. Credinţa lui Dumnezeu că ne vom întoarce faţa fiinţei noastre către Adevăr, către El, este... nu am cuvinte... am doar ... totuşi, mai bine Tăcere mormântală... ca să-L aud pe El.

răspuns dat de Daniela Ralu pe 30 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre dragoste, limbi, religie, viaţă...

Ce i-ai putea spune sincer unui străin despre România? (6 răspunsuri)

incorect0
corect0

Investeşte în România, dar atenţie la legislaţia abuzivă şi oscilantă.

răspuns dat de Nastase Mihail pe 20 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre psihologie, România...

Sunteţi de acord cu afirmaţia: "Bărbaţii au descoperit focul, dar femeile au învăţat să se joace cu el"? (3 răspunsuri)

incorect0
corect0

Dumnezeu a creat un singur om, pe Adam. Eva a apărut prin clonare, mai târziu, cu scopul de a-l vindeca pe Adam de depresia singurătăţii. Evident şi logic că el ştia de existenţa mărului şi de asemenea de interdicţia consumării lui. Eva, imperfectă, ca orice clonă, a încălcat legea. Adam, tolomac, ca orice original, a făcut la fel. Şi când te gândeşti că mai avea o mulţime de coaste, iar Dumnezeu cu siguranţă nu pierduse abilitatea clonării.

răspuns dat de ion petre pe 15 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre logică, relaţii, religie...

Dacă cineva exprimă verbal (de exemplu, într-un interviu) o cugetare a altcuiva, fără să precizeze autorul, se poate considera că este plagiat? (3 răspunsuri)

incorect0
corect0

În mod normal nu, dacă tu nu te-ai inspirat. [Tot textul...]

răspuns dat de Nastase Mihail pe 15 martie 2015

Care sunt cele 10 porunci? (2 răspunsuri)

incorect0
corect0

Sunt câteva sute obligatorii. Nu numai 10. De aceea a apărut noul testament. Care spune că principala lege e să faci ce îţi propui.

răspuns dat de Nastase Mihail pe 20 februarie 2015

Mai multe răspunsuri despre creştinism, religie...

<< < Pagina 4 >


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.