Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Răspunsuri despre tinereţe / pagina 4

Care e frumuseţea fiecărei vârste (copilărie, tinereţe, bătrâneţe)? (5 răspunsuri)

incorect0
corect1

Fiecare dintre aceste vârste are parte de o naştere.

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 26 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre bătrâneţe, copilărie...

Dacă în timpul unei relaţii încerci să-l schimbi pe celălalt, nu înseamnă că de fapt nu iubeşti persoana respectivă, ci o imagine făurită de propria minte? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Uneori da. Dar sunt deseori preudecăţi doar. Sau orgolii. Pot fi şi necesităţi nesatisfăcute de relaţie sau probleme de comunicare. După prima perioadă, cea de idealizare (care este normală), începem să vedem cu cine avem de-a face. (La început toţi ne străduim să facem impresie bună pe baza cererilor inconştiente ale partenerului!) Totuşi, nu putem spune că este vorba despre o imagine integral făurită de mintea noastră. Fantasme sau fantezii avem cu toţii!! Este vorba despre imaginea partenerului care se formează în copilărie, un fel de portret-robot al partenerului compus din fragmente de experienţă, informaţii, trăsături ale unor persoane semnificative (aparţinând celuilalt gen) cu care copilul relaţionează. Avem acest portret în noi, este o structură arhetipală şi familiară. Îl comparăm pe partener că această structură - portret, cu ceea ce cunoaştem. Dacă nu se potriveşte suficient, atunci putem avea senzaţii de nepotrivire, de ne-familiar, străin, de ...de-neînţeles. [Tot textul...]

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 25 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre automatizări, copilărie, dragoste, prietenie, psihologie, România...

Care este cea mai mare durere a omului? (1 răspuns)

incorect0
corect0

Viaţa e prea scurtă, tinereţea trecătoare şi înţelepciunea vine prea târziu, într-un cuvânt timpul.

răspuns dat de monica pe 17 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre filozofie, limbi, viaţă...

Care este cea mai comună fobie din lume? (1 răspuns)

incorect1
corect0

Actualmente verificarea facebook-ului, accesarea telefonului şi citirea mesajelor, pentru tineri; pentru ceilalţi, televizorul.

răspuns dat de monica pe 17 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre psihologie, sănătate, telefoane...

Cu cât durata medie a vieţii creşte, proporţional creşte şi durata tinereţii? (2 răspunsuri)

incorect0
corect0

Biologic, nu. Spiritual, în unele situaţii, da.

răspuns dat de Eu pe 16 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre biologie, viaţă...

De ce adolescenţii şi tinerii sunt mai atraşi de cărţile şi filmele cu vampiri decât persoanele de alte vârste? (4 răspunsuri)

incorect0
corect1

Nevoia de adrenalină.......

răspuns dat de AURICA pe 22 decembrie 2014

Mai multe răspunsuri despre adolescenţă, film, literatură...

De ce adolescenţii şi tinerii sunt mai atraşi de cărţile şi filmele cu vampiri decât persoanele de alte vârste? (4 răspunsuri)

incorect0
corect0

Sunt atât de atrase de acele cărţi deoarece, atunci când o citesc se simt de parcă ei ar trece prin ce trec personajele. Şi eu cred că îşi şi doresc să aibă asemenea puteri pentru ai controla pe ceilalţi, că sunt anumite probleme pe care îţi doreşti să le rezolvi atunci pe moment şi te gândeşti că dacă ai fi o astfel de entitate demonică ai reuşi asta. Cel puţin asta cred eu.

răspuns dat de Raluca pe 18 decembrie 2014

Mai multe răspunsuri despre adolescenţă, film, literatură...

Care este mesajul poeziei "Unui cântăreţ" de Ion Minulescu? (1 răspuns)

incorect0
corect0

Viaţa trece ca un cântec care pe măsură ce este cântat dispare şi va trebui cântat iar şi iar. Tinereţea îţi permite să o iei de la capăt de foarte multe ori. Când eşti tânăr toată lumea e a ta, eşti iubit, eşti plin de speranţă, ai toată viaţa înaintea ta. Dar timpul trece. Totul se dovedeşte a fi doar deşertăciune. Ceea ce există e doar clipa... însă un bătrân nu o mai poate lua de la capăt. Pe un ton depresat, poezia vorbeşte despre perisabilitatea condiţiei umane! Gloria apune, iubirile trec, se sting. Pentru un bătrân viaţa înseamnă trecutul şi tot ceea ce contează se află în urmă, şi viaţa este ca "o ţiteră dezacordată" care nu mai poate să învie amintirile, iubirile, speranţa, visurile. Este ca şi cum un poet şi-ar pierde inspiraţia, talentul, un cântăreţ şi-ar pierde vocea. La bătrâneţe, viaţa este ca ecoul unui cântec care s-a sfârşit!

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 17 octombrie 2014

Mai multe răspunsuri despre bătrâneţe, dragoste, literatură, muzică, viaţă...

Ce este demnitatea? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Demnitatea este o valoare care ţine de domeniul eticii; este un drept al fiinţei umane şi este un concept cu deschidere normativă. Logica demnităţii instituie astăzi declaraţii constituţionale: “Toţi oamenii se nasc liberi şi egali în drepturi” (Fapt infirmat adesea de practica socială.) Ca drept al fiinţei, demnitata presupune dreptul la respectectarea drepturilor! Ca valoare etică – demnitatea priveşte calitatea reacţiilor, comportamentului unei personane: cinstea, valoarea morală, meritele precum şi gradul de preţuire, prestigiu, (inclusiv rangul atins). [Tot textul...]

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 16 octombrie 2014

Mai multe răspunsuri despre chimie, dragoste, etică, logică, psihologie, română, România...

O minte sănătoasă se hrăneşte din paradoxuri? (2 răspunsuri)

incorect0
corect4

O minte sănătoasă acceptă paradoxurile; sunt şi muritor dar şi nemuritor... (Ce s-ar întâmpla dacă am conştientiza moment de moment că suntem muritori?!...Trăim însă având această apărare, cel puţin aşa susţine psihanaliza)... (Avem un trup muritor, dar şi un suflet!) Sunt şi deştept, dar şi prost (uneori). Dacă am îmbătrânit, asta nu înseamnă că am uitat să mă joc, sau că nu pot avea un suflet tânăr. Sunt şi puternic, dar şi slab... sunt curajos, dar şi laş... şi alte lucruri pe care le putem afla prin conştientizarea a ceea ce psihologii numesc umbra.

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 10 octombrie 2014

Mai multe răspunsuri despre filozofie, jocuri, logică, psihologie, sănătate, viaţă...

<< < Pagina 4 >


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.