Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Răspunsuri despre spiritualitate / pagina 29
Poţi selecta mai specific: Ateism, Creştinism, Religie.
Câţi ani are Moldova? (2 răspunsuri)


Moldova este eternă. Ea a fost comparată cu un colţ de Rai. Se spune întro legendă că le-a dat acest pământ moldovenilor, urmaşii geto-dacilor, adică, dacoromânilor, în termenologia actuală, pentru hărnicie. Aşa au ascris şi scriitorii şi istoricii. Când se vorbeşte de Moldova însorită se mai are în vedere Moldova lui DumneZEU. Papa Ioan Paul al doilea spunea că Moldova e grădina Maicii Domnului...
răspuns dat de Klaus pe 24 noiembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre istorie, religie, ţări...
Cum înţelegi afirmaţia "De la Roma venim, din Dacia Traiana"? (2 răspunsuri)


Este un dicton învechit deja. Iniţial urmărea scopuri politice şi religioase. Acum e binevenit alt slogan - Noi nu sutem urmaşii Romii, potrivit lui N Săvescu. iar potrivit ex-consilierului papal Miceal Ledwith nu româna e limbă latină, ci latina este o limbă românească!!!, românii fiind aceia care au oferit lumii occidentale... limba latină.
răspuns dat de Klaus pe 24 noiembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre istorie, politică, religie, română, România...
De ce mint oamenii? (1 răspuns)


Minciuna există din vremuri străvechi şi tot dintotdeauna este şi dezaprobată. În ultimul timp începe a fie prezentă cam tot timpul, la toate nivelurile sociale şi în mai toate ţările, ba mai mult începe să fie aprobată şi chiar recomandată. [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 20 noiembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre limbi, psihologie, religie, ţări, viaţă...
Cum priveşte recunoştinţa un om inteligent? Dar prostul? (2 răspunsuri)


"Recunoştinţa este memoria inimii." (Balzac) [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 18 noiembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre anatomie, filozofie, flori, limbi, psihologie, religie, viaţă...
Dacă rugăciunea are efecte benefice cel puţin din punct de vedere psihologic, cu ce o pot înlocui ateii? (3 răspunsuri)


Ateii pot folosi contemplarea naturii în aspectele sale sublime sau grandioase. Receptarea acestor aspecte poate produce sentimente înălţătoare. De asemenea receptarea diverselor opere de artă, muzică, pictură, sculptură (Brâncuşi spre exemplu) poate conduce la efecte similare unei rugăciuni... Ateii au şi ei acces la epifanii... Pe de altă parte, chiar dacă eşti un ateu convins, s-ar putea să ai totuşi sentimente aproape de evlavie la receptarea unei opere cu caracter religios sau vizitând diferite monumente istorice, mânăstiri, catedrale etc. [Tot textul...]
răspuns dat de Daniela Zaharia pe 18 noiembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre arte, ateism, istorie, muzică, pictură, psihologie, religie, sculptură, ştiinţe...
Care este diferenţa dintre mândria curată şi mândria întinată? (1 răspuns)


Măndria curată este demnitate şi smerenie, verticalitate fără gustul răzbunării, a fi conştient de sine şi de drumul ales, asumându-ţi responsabilitatea pentru propriul destin! (Mândria curată presupune stăpânire de sine pentru a nu răspunde răului cu rău!) Mândria curată răspunde pentru greşeli şi le recunoaşte... Uneori, la sfinţi, capătă accente de furie sfântă îndreptată contra propriilor greşeli. [Tot textul...]
răspuns dat de Daniela Zaharia pe 13 noiembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre filozofie...
Din punctul de vedere al învăţăturii ortodoxe, este bine ca în perioada de după Paşte să îi spui "Hristos a înviat!" unui necreştin? (7 răspunsuri)


Nu, deoarece acel necreştin va crede că îţi baţi joc de el şi vă veţi strica relaţia de prietenie. Pe de altă parte toată lumea pe care o saluţi ştie că tu aparţii de o anumită religie şi ar trebui să te respecte şi să te salute aşa cum îi saluţi şi tu pe ei.
răspuns dat de alina pe 13 noiembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre creştinism, prietenie, religie...
Dacă în domeniul credinţei există mai multe curente religioase, există mai multe curente distincte şi în ateism? (4 răspunsuri)


Da. [Tot textul...]
răspuns dat de Daniela Zaharia pe 8 noiembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre ateism, căsătorie, creştinism, etică, istorie, politică, religie, viaţă...
Care ar fi modul ideal de a-ţi trăi viaţa? (3 răspunsuri)


În Etica Nicomachiană, Aristotel descrie omul superior în felul următor: "Omul superior este personalitate, care trăind în mijlocul vieţii, nu este nici timid, nici temerar; care este măsurat în plăceri; care nu este nici încăpăţânat, nici slab; care este cu inima deschisă prieteneşte către lumea ce-l înconjoară, fără să fie mândru, înălţându-se pe sine; care preţuieşte valoarea bogăţiei, dar care nici nu-şi leagă sufletul de ea, nici nu o risipeşte ca un uşuratic; care se supune de bunăvoie legilor, dar care în anumite cazuri, concrete, când ele nu sunt de acord cu conştiinţa sa, le completează cu toată cuviinţa; care nu dispreţuieşte buna părere a lumii despre sine, dar nici nu o supraevaluează; care nu jubilează în fericire şi în furtuniile vieţii nu dă înapoi."
răspuns dat de monica pe 4 noiembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre anatomie, etică, filozofie, legislaţie, viaţă...
Din punctul de vedere al învăţăturii ortodoxe, este bine ca în perioada de după Paşte să îi spui "Hristos a înviat!" unui necreştin? (7 răspunsuri)


Bucuria mea de a spune că Hristos a înviat, ar putea eclipsa orice reacţie. Apoi, ofer celuilalt ceea ce îmi place mie să primesc, adică indiferent de orientarea religioasă, pacea dintre noi şi ceea ce ne uneşte sunt mai importante decât diferenţele. Iisus Hristos şi lucrarea nevăzută uneşte şi atrage oamenii, în sensul că bucuria şi pacea care emană prin El în mine, într-o zi ne vor uni în Iubirea Infinită ce poartă Numele Hristos.
răspuns dat de Daniela Ralu pe 3 noiembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre creştinism, dragoste, religie...
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.