Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Răspunsuri despre spiritualitate / pagina 15
Poţi selecta mai specific: Ateism, Creştinism, Religie.
Care este considerat cel mai mare păcat în religia creştină? (4 răspunsuri)


Să ai alt Dumnezeu decât Dumnezeul adevărat.
răspuns dat de Mihaela Neculcea pe 7 iulie 2016
Mai multe răspunsuri despre creştinism, religie...
De ce în Evul Mediu s-a susţinut ca filosofia nu poate fi decât o "slujitoare a teologiei"? (2 răspunsuri)


Ei, uite aşa, că nu era voie să gândeşti în afara religiei, de-aia.
răspuns dat de Mihaela Neculcea pe 7 iulie 2016
Mai multe răspunsuri despre filozofie, religie...
Cum poate fi interpretată afirmaţia "Lumea sensibilă este un exil al sufletului nemuritor"? (3 răspunsuri)


Lumea sensibilă este guvernată de "a simţi", este o lume a percepţiei, a experienţei, a experimentărilor, a încercărilor, eşecurilor, victoriilor, surprizelor, este o lume în care trăieşti fixat pe un moment anume din timp, de aceea nu ai acces la privirea de ansamblu. Acesta este un destin al muritorilor (al celor care nu înţeleg altfel decât murind). [Tot textul...]
răspuns dat de Mihaela Neculcea pe 7 iulie 2016
Mai multe răspunsuri despre filozofie, legislaţie, religie, viaţă...
Cum înţelegi afirmaţia "Cel ce are urechi de auzit să audă"? (3 răspunsuri)


În situaţiile critice cel Înţelept şi Cunoscător dă Răspuns şi indicaţii şi sfaturi la modul de acţiune la problemă sau de răspuns la situaţie! DOAR cine are Cunoaştere poate înţelege cum poate folosi informaţia în mod benefic, corect, exact! Trebuie să ai Cunoaştere Spirituală a Decalogului, Moralei şi Legilor date de Dumnezeu lui Moise pentru a avea "urechi la creieri " pentru punerea în practică a Legilor! Altfel... lumea se împiedică unii pe alţii precum orbii...!!! Neştiinţa şi lipsa de Cunoaştere se numeşte orbire mentală, după cum se demonstrează în ziua de azi la guvernanţii prezenţi!
răspuns dat de neicu maria pe 5 iulie 2016
Mai multe răspunsuri despre legislaţie, limbi, religie...
Ce proverbe despre răbdare, care să nu fie foarte cunoscute, există? (1 răspuns)


"Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre, căci ştim că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea. Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat. " (Epistola apostolului Pavel către Romani 5:3-5) [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 29 aprilie 2016
Mai multe răspunsuri despre anatomie, creştinism, dragoste, literatură, religie...
Se poate spune că unele lucruri din religia noastră sunt învechite şi nu se mai pot aplica în ziua de azi? (2 răspunsuri)


Capacitatea craniană a lui Homo neanderthalensis varia între 1300 – 1750 cm, fiind în medie 1500 centimetri cubi, în timp ce la omul modern, la bărbaţi, este în medie 1400 centimeri cubi (Portelli, pag. 55. 49). Cei mai mulţi dintre cercetători, printre care Tom Highman şi suedezul Svante Pӓӓbo, liderul echipei de geneticieni de la departamentul de Genetică Evoluţionară din cadrul Institutului Max Plank din Leipzig, Germania, susţin că interacţiunea sa Homo Sapiens a fost una sporadică, fapt susţinut de procentul redus de ADN neanderthalian din genomul fiecărui om de pe planetă, între 1 şi 4% (Nicolae, 2012, pag. 45). Nu se poate susţine că omul modern provine din omul de neanderthal, este concluzia care o tragem şi din lucrarea lui Davies, pag. 15, şi este ceea ce se susţine astăzi în lumea ştiinţifică. Dacă interpretăm Gen. 1, în mod literar apare întrebarea a creat Dumnezeu doi Adami? Din două specii diferite: Homo sapiens şi Homo neanderthalensis?
răspuns dat de Teodor W Radu pe 23 aprilie 2016
Mai multe răspunsuri despre astronomie, genetică, literatură, religie, ştiinţe...
Cum putem şti dacă într-adevăr există viaţă după moarte? (4 răspunsuri)


Cred că poţi vedea concret asta doar prin experienţe proprii.
răspuns dat de ALEX pe 20 aprilie 2016
Mai multe răspunsuri despre viaţă...
Care este considerat cel mai mare păcat în religia creştină? (4 răspunsuri)


Dupa „Mărturisirea Ortodoxă”, păcatele grele sunt de trei feluri: [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 11 aprilie 2016
Mai multe răspunsuri despre copilărie, creştinism, dragoste, religie, ştiinţe, viaţă...
Care este considerat cel mai mare păcat în religia creştină? (4 răspunsuri)


Dintre cele 7 (şapte) păcate capitale consider că invidia este cel mai mare. Invidia atrage după sine nenumărate răutăţi, căci invidia nu are nimic în comun cu dragostea, din care izvorăsc toate bunătăţile. Invidia naşte ura, clevetirea, vicleşugul, înşelăciunea, ţinerea de minte a răului, neiertarea, prigonirea, uciderea, precum şi slăbirea puterilor sufleteşti şi trupeşti ale celui plin de invidie. Mă opresc un pic la "ucidere". Să nu uităm moartea fiinţelor care au intrat să se distreze şi au sfârşit tragic. [Tot textul...]
răspuns dat de Barbu Georgeta pe 10 aprilie 2016
Mai multe răspunsuri despre creştinism, dragoste, religie, viaţă...
De ce Paştele catolicilor se sărbătoreşte în altă zi faţă de Paştele ortodocşilor? (1 răspuns)


Pentru că aşa este orânduit în acest an, catolicii s-au orientat după calendarul iulian, pe când ortodocşii după cel gregorian.
răspuns dat de Barbu Georgeta pe 27 martie 2016
Mai multe răspunsuri despre creştinism...
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.