Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Răspunsuri despre legislaţie / pagina 2

Care este cheia fericirii? (2 răspunsuri)

incorect0
corect0

Fericirea absolută este Dumnezeu. Învăţătura creştină ne îndeamnă ca în viaţă să nu fim depedenţi prea mult de cele pământeşti şi să nu ne facem griji pământeşti, ci să lăsăm grijile în mâna Domnului şi să mulţumim Domnului atât pentru cele bune, cât şi pentru cele rele, venite peste noi, aşa cum a făcut personajul biblic Iov, căci nimic nu se face fără Dumnezeu. Cel care mulţumeşte pentru necazurile venite peste el, - de exemplu pentru că a fost nedreptăţit, ponegrit etc. - i se curăţă păcatele, spune Sfântul Ioan Gură Aur. Vă daţi seama că un om care gândeşte şi trăieşte astfel este mai fericit. [Tot textul...]

răspuns dat de Cristian pe 12 aprilie 2017

Mai multe răspunsuri despre anatomie, creştinism, curăţenie, dragoste, religie, sănătate, spiritualitate, viaţă...

Este interzicerea totală a avortului (fără excepţii privind sănătatea mamei, a copilului, violul, etc.) o propunere viabilă/justă? (5 răspunsuri)

incorect0
corect0

Este o problemă religioasă: de ce apare în state fundamenteliste? Nu în Suedia de exemplu. Este o problemă politică dar de aici vine la politicieni. Aşa sunt şi legile de legalizare a prostituţiei, legile privind predarea evoluţionismului în şcoală. Biblia spune daţi Cezarului ce este al Cezarului şi Lui Dumnezeu ce este al Lui Dumnezeu. La noi fundamentalismul face să nu ne pese de cuvintele Lui Isus.

răspuns dat de Ed White pe 5 martie 2017

Mai multe răspunsuri despre copilărie, creştinism, educaţie, limbi, politică, religie, sănătate...

Crezi că în cazuri speciale, săvârşirea de infracţiuni, precum furtul, pot fi achitate pentru că persoana respectivă este disperată din punct de vedere material? (4 răspunsuri)

incorect0
corect0

Dacă a furat şi-i condamnat, şi peste toate astea mai este şi disperat din punct de vedere material, bineînţeles că trebuie eliberat. Mai sunt atâtea buzunare de golit! Şi fiindcă are experienţă, poate candidează pentru un loc în parlament. Să mai înveţe şi pe alţii!

răspuns dat de Rotaru Vasile pe 14 decembrie 2016

Mai multe răspunsuri despre filozofie...

Există ţări în care se mai practică pedeapsa capitală? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Potrivit unui raport al organizaţiei Amnesty International, în 2011 aproape 19 mii de persoane au primit o asemenea sentinţă în ţări precum Iran, Pakistan, Arabia Saudită, Yemen, Irak, China sau Belarus. [Tot textul...]

răspuns dat de monica pe 25 noiembrie 2016

Mai multe răspunsuri despre Brazilia, educaţie, Egipt, România, ţări...

Ce fapte bune nu te costă practic nimic dacă le faci? (2 răspunsuri)

incorect0
corect1

Faptele bune sunt roade ale credinţei (Iacob 2,14). Ele se referă la sinea omului, cum sunt îngrijirea de cele trupeşti şi sufleteşti conform cu legea Domnului, la aproapele ca om trupesc şi sufletesc, faţă de care avem datorii trupeşti şi sufleteşti şi faţă de Dumnezeu, prin evlavie, rugăciune şi mărturisirea legilor şi dogmelor sale (V. Dogmele, Mărturisitor). [Tot textul...]

răspuns dat de monica pe 23 noiembrie 2016

Mai multe răspunsuri despre anatomie, creştinism, dragoste, finanţe, gastronomie, limbi, matematică, religie, viaţă...

Este interzicerea totală a avortului (fără excepţii privind sănătatea mamei, a copilului, violul, etc.) o propunere viabilă/justă? (5 răspunsuri)

incorect0
corect2

Nu este justă. Cu certitudine. Fiecare persoană are dreptul să decidă singur asupra vieţii sale, a copiilor, a familiei şi a tot ceea ce îi aparţine. Dictatul, chiar dacă este îmbrăcat într-o mantie a interesului social, nu are ce căuta aici, în această chestiune. Societatea, prin instituţiile sale, poate ajuta, sfătui, îndruma, poate chiar interveni dacă i se cere. Dar atât ! Politicienii n-au decât să creeze condiţii bune pentru dezvoltarea familiei şi atunci natalitatea va creşte în mod natural ca un simbol de bunăstare. [Tot textul...]

răspuns dat de Doru Pop pe 31 octombrie 2016

Mai multe răspunsuri despre copilărie, politică, religie, sănătate, simbolistică, tinereţe, viaţă...

Cum poate fi interpretată afirmaţia "Lumea sensibilă este un exil al sufletului nemuritor"? (3 răspunsuri)

incorect0
corect0

Lumea sensibilă este guvernată de "a simţi", este o lume a percepţiei, a experienţei, a experimentărilor, a încercărilor, eşecurilor, victoriilor, surprizelor, este o lume în care trăieşti fixat pe un moment anume din timp, de aceea nu ai acces la privirea de ansamblu. Acesta este un destin al muritorilor (al celor care nu înţeleg altfel decât murind). [Tot textul...]

răspuns dat de Mihaela Neculcea pe 7 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre filozofie, religie, viaţă...

Cum se poate argumenta afirmaţia "Filosofia este un act de viaţă, un act de trăire"? (4 răspunsuri)

incorect2
corect0

Viaţa te determină să-ţi faci propria filozofie de viaţă şi existenţă... Şcoala te îndrumă şi-ţi completezi filozofia din mers, societatea te determină să-ţi impui propria filozofie conform cu Legile şi Decalogul ce ţi le-ai însuşit şi faţă de care te-ai responsabilizat! Altfel... Dacă Nu te responsabilizezi singur... devii frunză-n vânt... condusă de... "sec-curişti" sau strivită de homosexuali! În momentul în care ai Legile imprimate in Conştiinţă nu-ţi mai trădezi propriul statut şi propria Conştiinţă Morală!!! Asta înseamnă să ai Conştiinţa Morală Bine aşezată!!!

răspuns dat de neicu maria pe 5 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre educaţie, filozofie, plante, viaţă...

Cum înţelegi afirmaţia "Cel ce are urechi de auzit să audă"? (3 răspunsuri)

incorect3
corect0

În situaţiile critice cel Înţelept şi Cunoscător dă Răspuns şi indicaţii şi sfaturi la modul de acţiune la problemă sau de răspuns la situaţie! DOAR cine are Cunoaştere poate înţelege cum poate folosi informaţia în mod benefic, corect, exact! Trebuie să ai Cunoaştere Spirituală a Decalogului, Moralei şi Legilor date de Dumnezeu lui Moise pentru a avea "urechi la creieri " pentru punerea în practică a Legilor! Altfel... lumea se împiedică unii pe alţii precum orbii...!!! Neştiinţa şi lipsa de Cunoaştere se numeşte orbire mentală, după cum se demonstrează în ziua de azi la guvernanţii prezenţi!

răspuns dat de neicu maria pe 5 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre limbi, religie...

Crezi că în cazuri speciale, săvârşirea de infracţiuni, precum furtul, pot fi achitate pentru că persoana respectivă este disperată din punct de vedere material? (4 răspunsuri)

incorect1
corect0

Întrebaţi un parlamentar. Deoarece sunt disperaţi din punct de vedere material în a-şi achita datoria cu care şi-au cumpărat locul în parlament, trebuie să fure. Nu sunt de acord cu achitarea judecătorească, dar cu celălalt sens al cuvântului, da.

răspuns dat de dorian pe 20 februarie 2016

Mai multe răspunsuri despre filozofie, limbi...

<< < Pagina 2 >


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.